Anahtar Kelimeler:

Göletlere 30 Bin Balık Bırakıldı

Göletlere 30 Bin Balık Bırakıldı

 Göletler Balıklandı

Kırıkkale`nin Sulakyurt ve Keskin ilçelerindeki göletlere 30 bin yavru balık bırakıldı.

Balık Çalışması

Kırıkkale`nin Sulakyurt ve Keskin ilçelerindeki göletlere 30 bin yavru balık bırakıldı. Kırıkkale`de balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, balık üretiminin ve gölet verimliliğinin artırılması amacıyla Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü`nden getirilen 20 bin pullu sazan yavrusu, Sulakyurt ilçesindeki Sarıkızlı ve Faraşlı göletlerine, 10 bin pullu sazan yavrusu da Keskin ilçesindeki Dağsolaklısı göletine bırakıldı.

Doğal Hayata Destek

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, yapılan çalışmalar, doğal stokların ıslahı, geliştirilmesi, göl ve göletlerdeki balık popülasyonunun zenginleştirilmesini amaçladıklarını söyledi. Balıklandırılan sahalarda periyodik olarak gerekli kontrollerin de sağlanacağını ifade eden Kırbaş, "Göletlere bırakılan balıkların yapılan kontrollerde boy ve ağırlıkları tespit edilecek, gelişme durumları incelenecek ve yavrular büyüyünceye kadar avcılığa izin verilmeyecektir.

Kaçak Avlanma Uyarısı

Kaçak ve izinsiz avcılık yapanlara 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır. Kamuoyunun konu hakkında hassasiyet göstermesi gerekir. Balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığı hem kültür balıkçılığında, hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmaktadır. Göletlere bırakılan balıklar tatlı su balığı olup, pullu ve pulsuz birçok çeşidi vardır. Uzun Gövdeli, solucan, böcek larvaları ve bitkilerle beslenen bir dip balığıdır. Ülkemizde göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından bu yana göl, gölet ve baraj göllerimizin balıklandırılmasında kullanılmaktadır."



  • Cuma 15.6 ° / 10 ° false
  • Cumartesi 16.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Pazar 13.7 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu