Anahtar Kelimeler:

Bakanlık Açıklama Yaptı

Bakanlık Açıklama Yaptı

 Çalışma Sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kırıkkale`de kurulu bulunan Türkiye Petrolleri Rafineri A.Ş.`de meydana gelen petrol sızıntısına büyümeden anında müdahale edildiğini açıkladı.

Bakanlık Açıklaması

Bakanlık`tan yapılan açıklamada, Bakan Bayraktar`ın talimatıyla harekete geçen ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Genel Müdürlüğü ekiplerinin, Tüpraş yetkilileriyle birlikte Kızılırmak ve toprağa karışan petrol atıklarının temizlenmesi çalışmalarına başladığı belirtildi. Petrol sızıntısından büyük bir çevre felaketin dönüşmeden önlendiği kaydedilerek olayın gelişimi şöyle anlatıldı:

İşte O Açıklama

"TK-4104 numaralı ham petrol dolu tankın taban kısmında başlayan sızıntı, toprakla oluşturulan koruma havuzunda petrol atığı birikmesine neden oldu. Biriken petrol atıklarının bir kısmı yağmur suyu kanallarıyla Kızılırmak`a ulaştı. Atık petrolün yayılmasının önlenmesi ve çevreye zarar vermemesi için Tüpraş ekipleri tarafından Kızılırmak üzerinde `yağ emeci sosis bariyerlerle` önlem alındı. Bariyerlerde ve koruma havuzunda biriken petrol atıkları, vidanjörlerle çekilerek beton havuzlara boşaltılarak geri kazanımı sağlandı. Ayrıca, koruma havuzunun toprağı da sıyrılarak lisanslı ve sözleşmeli çimento fabrikalarına gönderildi."

İnceleme Sürüyor

Kızılırmak`tan su numuneleri alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin Çevre Referans Laboratuarı’na göndererek olası gelişmeleri sürekli olarak takip ettiği ifade edilerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın sızıntıyla ilgili olarak Tüpraş hakkında inceleme başlattığı açıklandı.



  • Cumartesi 39.2 ° / 25.7 ° Güneşli
  • Pazar 38.3 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 38.4 ° / 25.9 ° Güneşli