Anahtar Kelimeler:

13. olta balıkçıları şenliği yapıldı

13. olta balıkçıları şenliği yapıldı

 Renkli bir şenlik oldu      

Keskin’e bağlı Köprüköy Kapulukaya Baraj göletinde Oltacı ve AV ve Doğa Dergisi tarafından düzenlenen şenliklere ülkemizin her tarafından 71’i bot avcılığı ve 50’si kıyı avcılığı kategorisinde olmak üzere 121 yarışmacı katıldı.

48 balık avlandı

Yarışmacılar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünler 3.2 Nolu Tebliğine uygun 48 balık avlandı.  Bir balıkçı 40 cm’den küçük olmayan en fazla 5 turna balığı tutmasına müsaade edildi. Yarışmaya İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü görevli Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Murat Türkmen gözlemci olarak görev yaptı.

Kırıkkale’nin tanıtımı

Şenliklere katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; Tarihi İpekyolu Üzerinde kurulu Hititlere ticaret merkezi olmuş Köprüköy’de yapılan bu şenliği Kırıkkale’nin tanıtımı için önemsediklerini belirterek yarışmacılardan doğanın bize sunduğu bu kaynakların sürdürülebilir kılınabilmesi için dikkatli avcılık yapılması gerektiğini ifade etti. . İl Müdürlüğü olarak Kırıkkale’de balıkçılığı geliştirmek için göletlere her yıl pullu sazan balığı bıraktıklarını bu yılda bu uygulamaya devam edeceklerini belirtti.

Dernekler katıldı

Yarışmaya ülkemizin değişik yörelerinden çok sayıda oltacı derneği katılımı ile gerçekleşti. Can güvenliği sağlanabilmesi için can yeleği olmaksızın avcılara botla avlanmaya müsaade edildi. Bu yıl 13.sü yapılan şenlikler bu kategoride ülkemizin ilk ve en büyük oltacı şenliği olarak biliniyor. 2 gün süren şenliğin birinci gününde yarışmacılar Büyük Selçuklu İmparatorluğu döneminden kalma tarihi Çeşnigir Köprüsü’nün yanına kamp çadırlarını kurdular. Gece kamp ateşi kurmuşlar ve şenlikler yaptılar. Balıkçılara dernek başkanlarınca eğitim verildi.  2. Gün sabah 06’da başlayan yarış 11.00’de sona erdi. Yarışmanı sonunda dereceye giren yarışmacılara sponsor firmalar tarafından değişik ödüller verildi

Ödül verildi

İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonu ve Av, Doğa ve Oltacı Dergileri Editörü Başkanı Kamil Üçbaş; “Yarışma Bahane Dostluk Şahane” sloganıyla böyle bir şenliği 13. Kez  düzenlediklerini ve  bu şenliklerle bu sahada ilgili olanlar arasında bir dayanışma ve kaynaşma hedeflediklerini söyledi  Yarışmanın sonunda sponsorlar tarafından desteklenen hediyeler, dereceye giren yarışmacılara İl Müdürü ve Dernek başkanları tarafından verildi.



  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı