Anahtar Kelimeler:

Sahte sitelere dikkat!

Sahte sitelere dikkat!

 Canınızı çok kötü yakarlar!

Türkiye genelinde radyo, TV ve internet siteleri üzerinden, ayrıca cep telefonlarına gönderdikleri mesajlarla satış yapmaya çalışan bazı sitelerin sahte olduğu belirtilerek, vatandaşlara uyarı yapıldı.

Şikayetler artıyor

Son zamanlarda internet, TV, radyo ve cep telefonu üzerinden ürün satışında artış yaşanıyor. Bu artışla birlikte sahtekarlar da harekete geçmiş durumda. Kırıkkale’de Tüketici Hakem Heyeti’ne bu tür yöntemlerle gelen şikayetlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Haberkale’ye bu konuda bilgi veren Kırıkkale Tüketici Hakem Heyeti yetkilileri, vatandaşların özellikle sahte internet siteleri, TV ve radyo yoluyla yapılan satışlar ile cep telefonlarına gelen “hediye kazandınız” gibi mesajlarla başlayan satışlara dikkat etmelerini, yönteme inanmamalarını söylediler.

PTT ile gönderiyorlar!

Bu tür yöntemlerle sahtekarların hem kredi kartı bilgilerini elde edip dolandırıcılık yaptıkları ve hem de promosyonunu yaptıkları ürünleri göndermedikleri veya sahte ürün gönderdikleri ifade edildi. Ürünlerin genellikle PTT Kargo yoluyla gönderildiği ve bu yöntemle vatandaşa devlet garantisi varmış izlenimi vermeye çalışıldığı da ifade edildi. Bu tür yöntemlerle dolandırıldıklarını söyleyen ve adının yazılmasını istemeyen bazı vatandaşlar, “TV’de ucuz telefon satışı yapılıyordu. İnandın ve sipariş verdik. Ancak ürün gelince hayal kırıklığı yaşadık dediler.”

Teslimat uyarısı!

Kendilerine gerçek ürün yerine maket gönderildiğini söyleyen bir vatandaş, dikkat çekici bir konuya vurgu yaparak, “Bu ürün diyelim ki sahte. Kapıya kargo ile geldiğinde ürünü teslim almadan görebilsek, tuzağa düşmeyeceğiz. Ancak yasa gereği alıp ürünü açtıktan sonra işlem yapabiliyorsunuz. Ürün bozuk çıktığı için de bir şey yapamıyorsunuz. Çünkü teslim aldınız. Ben firmayı sipariş vermek için aradığım numaradan tekrar aradım. Bir daha düşüremedim, nasıl numaraysa. Bu tür satış yöntemlerinde teslimat konusu değiştirilmeli” dedi.

Önemli bir uyarı!

Vatandaşları hem Hakem Heyeti ve hem de tuzağa düşen kişiler uyardı ve “Eğer TV ve radyo üzerinden alışveriş yapacaksanız, ya hiç denemeyin veya sağlam TV kanallarından yapın. İnternet üzerinden de ciddiyeti bilinen sitelerden alışveriş yapın. Yoksa gerçekten dolandırılırsınız” dediler. Bu arada, bu tür yöntemlerle Kırıkkale’de bir çok kişinin bal, telefon, kıyafet, oyuncak, bahçe malzemeleri konusunda dolandırıldığı bildirildi.



  • Salı 40.4 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli