TSO basınla buluştu

TSO basınla buluştu

 Çalışmaları anlattılar

Ticaret ve Sanayi odası (KTSO) Başkanı Ekrem Gök gazetecilerle ile bir araya gelerek yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çalışmalarını anlattı

Kırıkkale’de görev yapan gazetecilerle Melih Restoran’da bir araya gelen Ticaret ve Sanayi odası yönetimi çalışmalar hakkında açıklamalar bilgi verdiler Ticaret ve Sanayi odası Ekrem Gök, “Biz Tıp Fakültesi’ne 175 bin TL’ye bir adet ambulans aldık. Bu para bize ağır geldi ve Ticaret Borsası ile kontak kurduk. Ticaret Borsası bize bütçesinden 50 bin TL ayırdı. Bizde yönetim kurulu meclis üyelerimiz ile bir havuz yaptık. Çünkü bu ambulans herkese her an lazım olabilir. Bizlerde meclis üyelerimizden 125 bin TL para toplayarak ödedik. 440 bin TL ile odayı teslim aldık. Kasamızda 1 milyon 050 TL bulunuyor. 300 bin TL Meclis Başkanımız, ben ve 4 yönetim kurulu üyemizin kasaya koymuş olduğu öncüt faizsiz parayı bloke ettik.  7 yıl taksitle 1 milyon 500 bin TL Vakıf Bankası’ndan kredi kullandık” diye konuştu.

Para almıyorlar

Makam aracını odanın işleri ve toplantılar dışında kullanmadığını belirten Gök, “Biz bu makam aracını odamızın resmi programlarında kullanıyoruz. Kalkınma Ajansı toplantılarında makam aracını kullanıyorum. İkinci derecedeki Kırıkkale’deki programlara da makam aracı ile gidiyorum. Onun haricinde makam aracını kullanmıyorum. Göreve geldiğimizde günden bugüne kadar yani 1 yıl içinde 2 bin KM yapmışız. Biz göreve geldiğimizde aracımızın kilometresini bile zabıta geçtik.  Maaş ve oturum başı toplantılardan para almıyoruz. TSO’nun olmazsa olmazı, devletimizin vermiş olduğu aylık 40 TL para var. Biz bu parayı alıp cebimize koymuyoruz. Ayda 40 TL yılda ise 480 TL. Biz bunu ödemedik. Yeni bina aldığımız için tasarruf tedbirleriyle paramız içeride duruyor. Hiçbir meclis üyemiz bu parayı kullanmaz” şeklinde konuştu

Cebimizden harcıyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı 365 tane oda olduğunu ifade eden Gök, “İftar yemeği ve çeşitli yemekli faaliyetlerde toplantılarımızın giderlerini meclis üyelerimiz cebinden karşılıyor. Ayrıca bizim diğer odalardan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı 365 tane oda var. Biz Türkiye’de ilki yaptık. Yönetimimiz haftada bir, meclisimiz ise ayda bir toplanır. 15’e yakın toplantı yaptık. Oy çokluğu ile karar almadık, kararlarımız hep oy birliyle aldık. KETEM hastanesini devletin ödeneği bir yıl geriye kaydığı için bize İl Halk Sağlığı Müdürümüz Sayın Feramiş Ender Güngüneş boyanması gerektiğini söyledi. Bende 10 bin TL vererek hastaneyi boyattım. Yüksek İhtisas Hastanesi içerisinde bulunan diyaliz hastalarının nakil araçları içinde 5 bin TL vererek araçların içlerini yaptırdık. Biz bu giderlerin hiç birisini odadan karşılamıyoruz, kendi cebimizden harcıyoruz”

Temeli atılacak

Gök konuşmasının devamında  “O arsamıza çok talipliler çıkıyor. Geçmiş dönemden de mahkemelik durumu vardı, şuanda mahkeme devam ediyor. Biz orayı satmayı düşünmüyoruz. Kırıkkale’nin hizmetine kalıcı bir eser bırakmak istiyoruz. Kırıkkale’ye TOBB Üniversitesi Fakültesi istiyoruz. 1 yıl öncede Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu Kırıkkale’ye lisemi istersiniz diye sordu. Bizlerde ilimize lise değil bir Vakıf Üniversitesi ve TOBB Fakültemizin bir bölümünün olmasını istedik. Bizi kırmayarak tüm girişimleri yaptı. Şuanda TOBB Fakültesinin kararı TOBB Yönetim Kurulundan çıktı, YÖK’ün elinde. YÖK imzasını attığı zaman temelini en kısa sürede atacağız” dedi.