Tüm emekliler sendikası Kırıkkale il temsilciliğinin yaptığı açıklamada hükümeti eleştirdi. Yapılan açıklamada İl temsilcisi Yaşar Saray “Hükümet kış aylarında artacak doğalgaz tüketiminden rant sağlamak amacıyla fırsatçılık yapıyor” dedi.
MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ
Disk ve tüm emekliler sendikası Kırıkkale İl temsilcisi Yaşar Saray ve sendika üyelerinin PTT önünün de yaptığı eylemde hükümeti eleştiren İl temsilcisi Yaşar Saray “Büyük emperyalist güç, ABD’de başlayan, finans krizi yayılarak devam ediyor. Bu güne kadar devlet serbest piyasaya müdahale etmesin her şey piyasa koşullarında belirlensin diyenler şimdi krizin aşılması için devletleri yardıma çağırıyorlar. Kriz bizi etkilemeyecek diyen hükümet ise gece yarısı kararıyla yaklaşan kışın en hayati tüketim malı doğalgazın fiyatını yüzde 22,5 arttırıyorlar. Bir başka deyişle hükümet kış aylarında artacak doğalgaz tüketiminden rant sağlamak amacıyla fırsatçılık yapıyor. Türkiyede faaliyette bulunan tüm işçi sendikaları ile kamu çalışanları sendikalarını sermaye hükümetinin bu saldırılarına karşı vakit geçirmeden ortak mücadeleyi örmeye çağırıyoruz”şeklinde konuştu.
GASP YASASI
Disk ve tüm emekliler sen Kırıkkale il temsilcisi Yaşar Saray “Başkanın ve bakanların reform dedikleri ancak aslı gasp yasası olan 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Yasası 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe girdi. Hükümet yetkilileri her fırsatta yeni yasa emeklileri ve mevcut çalışanları etkilemeyecek açıklaması yapıyorlar. Çünkü yeni yasayla emekli olma yaşı kadın ve erkeklerde 65’e emekli olma gün sayısı işçilerde 7200 güne, kamu çalışanları ile serbest meslek sahibi çalışanlarda ise 9000 güne çıkarıldı. Dolayısıyla Türkiyede emekli olmak bundan sonra hayat olacak çalışan emeklinin yerini ise emekli olmadan ölen çalışan alacaktır” sözlerine yer verdi.
SINIRLI SAĞLIK HİZMETİ
Disk ve tüm emekliler sen Kırıkkale il temsilcisi Yaşar Saray “Sağlık haklarımızdaki kayıplara gelince, hükümet sözcüleri yasayla herkes sağlık hakkından eşit yararlanacak diyorlar. Ancak durum hiçte söylendiği gibi değil.5510 sayılı yasa sağlık haklarımızda da büyük kayıplara neden olacaktır. Çünkü yasayla kamu sağlık hizmeti üretiminden çekilecek yerine özel sağlık kuruluşlarından sınırlı sağlık hizmeti satın alınacak. Bedeli GSS tarafından ödenmeyecek sağlık hizmetleri ise özel sağlık sigortasından veya cepten ödemelerle karşılanacaktır. Bizler içtiğimiz sudan, yediğimiz ekmeğe kadar tükettiğimiz tüm mal ve hizmetler için vergi veriyoruz. Bu vergilerin bize hizmet olarak geri dönmesi için prime dayalı sistem derhal terk edilmeli, sağlık giderleri genel bütçeden karşılanmalıdır”şeklinde konuştu.