Okullarda Sömestr Tatili

Okullarda Sömestr Tatili

Bugün Karneler Veriliyor, Tatil Başlıyor.

 

Tüm okullarda bugün karne töreni gerçekleştirilecek. Kırıkkale’deki karne töreni bugün saat 10:00’da İstiklal İlköğretim Okulu’nda yapılacak. Karne törenine Vali Mustafa Bahrettin Demirer başta olmak üzere il idarecileri katılacak. Karne töreninde eğitimle ilgili açıklamalar yapılacak, protokol konuşmaları olacak, şiir dinletisi yer alacak. Daha sonra ise karne dağıtım törenine geçilecek. Başarılı öğrencilere de hediyeler verilecek.

 

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün sona eriyor. Yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 600 bine yakın öğretmen yarıyıl tatiline başlayacak. Büyük bir karne heyecanı yaşayan öğrenciler, 2 hafta boyunca derslerin yorgunluğunu atacaklar. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 9 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler 12 Haziran Cuma günü karne alacak ve 3 aylık yaz tatiline girecek. 2009-2010 eğitim-öğretim yılının ise 7 Eylül’de başlaması planlanıyor.

 
Suçlama yapmayın
Uzmanlar kötü karne getiren öğrencilerin, velileri tarafından suçlanmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Aile terapisti Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç, velilerin ellerine karneyi aldıklarında yalnızca çocuğun başarısız olduğu değil başarılı olduğu dersler de görmelerini önerdi. Kılıç, “Kötü notları görerek çocuklarınızı suçlamaya geçmeyin” dedi.
 
Tatil iyi fırsat
Ailelerin düşük notları nedeniyle kendisine kızacağını düşünen çocukların karneyi saklama ya da değiştirme yolunu tercih ettiğini ifade eden Kılıç, “ Korkudan kaynaklanan bu yaklaşım problemi çözmek yerine gizlemek anlayışına dayanır ki ileride daha büyük sorunlara yol açar” dedi. Kılıç, karnedeki zayıf derslerdeki eksikleri tamamlamak için sömestr tatilinin iyi bir fırsat olacağının altını çizdi.
 
Performans önemli

Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç, çocuklara düşük olan ders notlarının düzeltilebileceğinin anlatılmasını istedi. Çocukların suçlanması yerine çözüm yolu aranmasını öneren Kılıç, “Karne çocuğun o eğitim dönemindeki öğrenme düzeylerini gösteren bir belgedir. Çocuğun hayattaki başarı ya da başarısızlığının bir göstergesi değildir” dedi. Karnedeki notların çocuğun zekasını, başarısını ölçmediğine dikkat çeken Kılıç, “Karne çocuğun o eğitim dönemi içinde belli konularda kendisinden beklenen performansın ne kadarını gösterdiğinin bir ölçüsüdür” diye konuştu.