Tarih: 15.03.2009 03:38

ÖTV İnecek, Vatandaş Sevinecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Hükümet beyaz eşya ve otomobilde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranında ciddi bir indirim getirecek bir paket üzerinde çalışıyor. Paketle birlikte otomobilde yüzde 37 olan ÖTV yüzde 1`e indirilirse ortaya müthiş rakamlar çıkıyor.

Başbakan her ne kadar ÖTV`de yapılacak indirimlerle ilgili oran belirtmese de Maliye`den sızan bilgilere göre bu indirimin özellikle 150 binden fazla stok biriken otomotivde çok keskin olabileceği konuşuluyor.

Maliye çevrelerinden edinilen bilgiye göre, halen 1600 cc`ye kadar olan otomobillerde yüzde 37 olarak uygulanan ÖTV`nin yüzde 1`e kadar çekilmesi gündemde. ÖTV`nin sıfırlanması kanun değişikliği gerektireceğinden yüzde 1`e kadar indirim yapılacağı belirtiliyor. ÖTV indiriminin 2000 CC`ye kadar olan araçları da kapsayacağı, bu araçlarda ise halen yüzde 60 olarak uygulanan ÖTV`nin yüzde 36`ya çekilmesinin planlandığı öğrenildi. Yandaki tabloda bazı model türlerinin ÖTV yüzde 37 uygulandığında ne kadara satıldığı görülüyor ve şayet ÖTV`nin yüzde 1`e indirilmesi halinde anahtar teslim fiyatın ne kadara ineceği gösteriliyor. Tabloya göre şayet ÖTV 1600 CC`ye kadar olan araçlarda yüzde 37`den yüzde 1`e inerse anahtar teslim fiyatlarda yüzde 27`yi bulan avantajlar söz konusu olacak. Otomobillerde yüzde 18 olarak uygulanan KDV, ÖTV`li fiyat üzerinden hesaplandığından araçlar için ödenecek KDV oranlarında da otomatikman indirim sağlanmış oluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —