Kırıkkale Üniversitesi Tarih Kulübü tarafından ‘Milli Hakimiyet’ konulu panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan Tarih Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdal Çetintaş, amaçlarının tarih birikimine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.
Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet Salonunda düzenlenen ‘Milli Hakimiyet’ konulu panelin açılış konuşmasını yapan Tarih Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdal Çetintaş, Tarih Kulübü olarak toplumdaki tarih bilgisine ve tarih birikimine ellerinden geldiğince katkıda bulunmak istediklerini ifade etti. Panelin Oturum Başkanlığını yapan Kırıkkale Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nezihi Turan, Osmanlı Devleti son Mebusan Meclisi, Misakki Milli’nin kabul edilmesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün üslubu hakkında kısa bilgiler verdi. Çetintaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendine has kunt bir üslubu olduğunu, bu uslumun yoruma açık bir üslup olmadığını dile getirdi.
1920’LERDE ANKARA
Prof. Dr. Nezihi Turan’ın konuşmasının ardından ‘ 1920’lerde Ankara’ konusunda bilgi veren Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Hakan Kaynar “Ankara 1920’lerde kara kuru bir şehirdi. Kara kuru bir şehir olmasına rağmen başkent olmasının bir nedeni olmalıdır. Bu neden, Ankara’nın yüzyıllardır sahip olduğu bazı karakteriz özellikleridir. Tüm şehirler değişir ve değiştirir. Ancak devamlılık sağlayan bazı noktaları mevcuttur. Ve bu noktalar insanlara huzur verir” ifadelerini kullandı. Panelde son olarak Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Özden ‘Zor Zamanlarda Meclis’ konusunda bilgi verdi. Bayrak