Anahtar Kelimeler:

Servis Araçlarına Denetleme

Servis Araçlarına Denetleme

Yaklaşık 200 Tane Servis Aracı Denetlendi.

 

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Trafik Müdürlüğü, Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler odasına kayıtlı 348 servis aracından yaklaşık 200 tanesinin denetimi yapıldı. 1 Nisanda başlayan servis araçlarının denetimini 30 Nisana kadar devam edeceği bildirildi.
 
Belediye tarafından görevlendirilen Teknik Mühendis Abbas Şahin tarafından gerçekleştirilen denetleme, Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 09.00-11.00 arası yapıldı. Şahin, servis araçlarının çocukların güvenliği için denetlemelerinin her yıl yapıldığını ve denetlemelerden geçemeyen araçların hasarlarını tamir ve bakımdan geçirerek tekrardan denetlemeye girdiğini söyledi. Şahin “Bizim denetimlerimizin eksik olan servis araçlarının trafik polisine yakalanmaları halinde gerekli cezai işlem yapılıyor. Bir servis aracının yıllık denetim ücreti 60 TL’dir” şeklinde konuştu.
 
DİKKAT EDİLEN NOKTALAR

Servis araçlarının denetimindeki kullanılan 23 dikkat edilen önemli noktalardan bazıları ise şunlar: Kaporta düzgün olmalı. Dış görünüşü itibari ile beyaz ve sarı kuşak 30 cm ebadında olmalı. Camlarda kırık veya çatlak bulunmamalı. Dış yüzeylerinde tehlike oluşturacak biçimde aksesuarlar bulunmamalı. Aracın içi temiz, koltukları düzenli ve beresiz olacak, pelüş bulunmamalı. Mevcut lastikleri ile aynı ebatta yedek lastiği bulunacak bu lastik yolcuların oturmasını engellememeli. İç göstergeler düzenli çalışır durumda olmalı. İç ışıklandırma için yeterli sayıda lamba çalışır durumda olacak, ancak bu lambalar renkli olmayacak. İçinde yâda dışında hiçbir yerde yolculara zarar verebilecek ek yâda imalatlar olmamalı. İl Gazetesi
 


  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli