Anahtar Kelimeler:

Trafik Haftası Konferansı

Trafik Haftası Konferansı

Bahşılı`da Trafik Haftası Münasebetiyle Konferans Verildi.

 

Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Günü, takip eden hafta ise “Trafik Haftası” olarak kutlanıyor. Trafik haftası münasebetiyle Kırıkkale genelinde çeşitli yerlere trafikte nasıl davranılması gerektiği yönünde mesajlar pankartlarla asılırken Bahşılı ilçesinde trafik haftası konulu konferans verildi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Bahşılı Kaymakamı Elif Nur Bozkurt Tandoğan ve Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin de katıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği konferansta, hem yayalar hem de sürücüler için trafikte uyulması gereken önemli konularda bilgiler verildi. Konferansta şu bilgilere yer verildi:
 
“Trafik, Dünyada; Hava ,  Deniz , Demir, Kara yolunda, İnsanların ve araçların hareketi şeklinde tanımlandığı halde Ülkemizde Trafik denilince sadece Karayolu Trafiği akla gelmektedir. Bu gün yük ve yolcu taşımacılığının %90’ı Karayolları üzerinden yapılmaktadır. Çoğu ülkelerde tüm ulaşım yolları birlikte kullanıldığı halde, ülkemizde Hava, Deniz, Demir yollarına gereken önem verilmeyerek, sadece Karayolu ile taşımacılık ön plana çıkarılmıştır. Dünya üzerindeki hiçbir Ülke trafik kazaları sorununu kökten çözememiştir. Her Ülke kendi sosyal, kültürel ve hukuki normlarına göre trafik kazalarının etkilerini en aza indirme çabası içerisindedir.
 
Ülkemizde her gün yaklaşık 1.800 adet trafik kazası meydana geldiği ve bu kazalarda ortalama 9 insanımızın öldüğünü, 300 insanımızın yaralandığını ve 254.000 liralık maddi hasar olduğunu istatistiklerde görülmektedir. Trafik kazalarının %98’i insan hatasına bağlıdır. Teknik unsurlara bağlı trafik kazaları ise %2 gibi küçük bir oranı oluşturmaktadır. Yapılan araştırmalara göre trafik kazalarının en büyük etkeni aşırı hız, hatalı solama, yakın takip, alkollü, uykusuz, yorgun araç kullanma ve yollarımızdaki kusurlar olarak belirlenmiştir.
 
Terör kadar önemli olan trafik anarşisinin önüne geçmek için yasal düzenlemeler dahil her türlü tedbirler alınmalıdır. Trafik Kurallarına uymayan sürücüler dünyanın her yerinde ceza metodu ile eğitilmektedir.
 
Trafik istatistiklerine baktığımızda; 2008 yılının ilk iki ayında 110.000 adet trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 560 kişi hayatını kaybetmiş, 22.260 kişi yaralanmış, bu kazalarda 193.000 liralık maddi hasar olmuştur. Yine 2009 yılının ilk iki ayında ise; 106 Bin adet trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 373 kişi hayatını kaybetmiş, 17.598 kişi yaralanmış ve 182.000 liralık maddi hasar olmuştur. 2008 yılı ile 2009 yılının ilk iki ayını karşılaştırdığımızda 2009 yılının ilk iki ayında kaza sayısında %10, Ölü sayısında %33, yaralı sayısında %25, maddi hasar miktarında da %8’lik bir azalma olmuştur.
 
Kazaların azalmasındaki en önemli etkenlerin başında halkımızın trafik bilgisi ve kültürünün artmaya başlaması, karayollarında tespit edilen kara noktalar üzerinde etkin ve sürekli denetimlerin yapılması, ceza miktarlarının arttırılması, video kameralı radarlar ile hız kontrollerinin yapılması, alkollü sürücüler üzerindeki denetimlerin sıklaştırılması gelmektedir. Halen bu uygulama ve denetimler 27.250 Trafik Polisi ve 3.300 kişilik Jandarma trafik görevlileri tarafından yapılmaktadır. Alınan tedbirlerde ceza uygulamalarının muhakkak ki caydırıcı özelliği vardır, fakat Trafik Terörünü önlemede yeterli değildir.”
Haber: Ahmet Yaman


  • Cumartesi 16.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Pazar 13.7 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 5.3 ° / 0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı