Anahtar Kelimeler:

Üniversitede Ağaç Dikim

Üniversitede Ağaç Dikim

Hıdrellez Sebebiyle Ağaç Dikme Töreni Yapıldı.

 

Kırıkkale Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencileri ile Üniversite Genç Tema Kulübü öğrencileri Baharın Gelişini simgeleyen Hıdrellez Bayramını ağaç dikerek karşıladılar.
 
Fen Edebiyat Fakültesi bahçesine yaklaşık 100 ağaç diken öğrenciler, “Bütün bilim adamlarınca kabul edilen kritere göre bir ülkenin orman bakımından kendisine yeterli sayılabilmesi için topraklarının en az yüzde 30`unun verimli ormanlarla örtülü olması gerekiyor. Bu oran bizim ülkemizde yüzde 13.5 -14`dür. Her ne kadar orman varlığımız yüzde 27`lik orana sahipse de bunun yüzde 50`si verimsiz ormanlardan oluşmaktadır” şeklinde ifadeler kullandılar.  
 
Ağaç Dikim Törenine katılan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Murat Çakmak, “Vatanımız, Cennet vatan diyoruz. Ama gerçekten buna ne kadar sahip olduğumuzu ağaçlandırma da neler yaptığımızı çok iyi sorgulamamız gerekiyor. Ağaç dikimine ve çevrenin korunmasına büyük önem veren ecdadımız, zamansız ağaç kesmeyi yasaklamış, bu düşüncesini “Yaş kesen baş keser” özdeyişi ile cihana ilan etmiştir” ifadelerini kullandılar.
Arif Çakıroğlu - Haberkale


  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 25.3 ° / 17.8 ° Güneşli