Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. DR. Ahmet Murat Çakmak, Kültür Merkezinde 2008 yılı faaliyet raporu bilgilendirme toplantısı yaptı. Rektör konuşması sırasında “Şehirsiz üniversite, üniversitesiz şehir olmaz” dedi.
İlk olarak sunumuna üniversiteyi tanıtarak başlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, şu an itibari ile 15 bin 65 öğrencinin Kırıkkale Üniversitesinde eğitim gördüğünü dile getirdi. Kırıkkale Üniversitesini kazanan öğrencilerinin neredeyse yüzde yüzünün kaydını yaptırdığını ifade eden Rektör Çakmak, geçen yıl 3 bin 754 öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi. En çok kayıt türünün ÖSYM ile yapıldığını belirten Çakmak, silinen kayıtların yüzde yüze yakınının mezun olanlardan oluştuğunu vurguladı.
HEDEF ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMAK
Üniversitede öğrenci sayısının çok olduğunu hatırlatan Rektör Çakmak, kız ve erkek öğrenci sayısının hemen hemen eşit olduğunu söyledi. Çakmak “57 Profesör, 75 Doçent Doktor, 207 Yardımcı Doçent Doktor, 17 uzman ve 54 okutman ile eğitime devam ediyoruz. Üniversitemizden ayrılan personelin yerine sadece yüzde 25 lik bir payla personel alabiliyoruz. 2006 yılında 51 projeye, 2008 yılında ise 75 projeye imza attık. Hedefimiz araştırma üniversite olmaktır” dedi.
YENİ TIP FAKÜLTESİ ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
Tıp Fakültesi Hastanesine değinen Çakmak, yapının eski bir yapı olduğunu belirterek, proje paralarından kalan paralar ile hastanenin yüzünü kaplattıklarını ve içerisinde değişiklikler yaptıklarını söyledi. Çakmak, “3 yılda hasta sayımız 450′den 900′e çıktı. Yeni tıp fakültemiz için projemizi çizdirdik. Türkiye’de 3-4 tane üniversitenin istediği tıp fakültesi arasında yerimizi aldık. Aldığımız paranın kuruşuna kadar hepsini harcadık” şeklinde konuştu.
4 YILDA 4 FAKÜLTE
Çakmak sözlerine şu şekilde devam etti: “4 yılda 4 fakülte kazandırdık. Bütün üniversitenin gayreti ile Türkiye’de örnek bir Veterinerlik Fakültesi yaptık. Şehir bize her konuda destek verdi. Hizmetimiz sadece üniversite öğrencisine yönelik değil, tüm şehredir. Türkiye’nin en büyük İktisat Fakültesine sahip olduk. Aktive sayımızı artırdık. 24 bin metrekare üzerine Mühendislik Fakültesi kurduk. Kantinler özelleştirildi. Üniversiteye yol yaptık. Kırıkkale’deki tüm okulların öğrencileri diş taramalarından geçirdik”.
ÜNİVERSİTE DOĞAL GAZ’A GEÇTİ
“Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu atıl bir durumdaydı onu bitirdik. Türkiye’de nadiren bulunan plaj voleybolu sahası yaptık. Güzel Sanatlar Fakültesini açtık. İlk önce müzik bölümünden mastır öğrencileri alındı sonrada öğrenciler alındı. Şimdi ise resim bölüme öğrencileri alınacak. Hiçbir fakültemizi mağdur etmiyoruz. Bir yılda mazota verdiğimiz paranın 1/3 ile doğal gaza geçtik. Öğrenciler için sosyal alanlar yaptık. 2 milyon TL’lik yolu 200 milyara yaptırdık.”.
ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULDU
“Maaş promosyonları yasası çıkmadan önce bunu uygulayan tek Rektör benim. Minibüsler aldık. 24 yataklı üniversite otelimizi yaptık. Bu otelde stajyer öğrencilerimiz çalışmaktadır. Kütüphanedeki kitap sayımız 60 bine ulaştı. Evden erişim veri tabanını kurduk. Öğretim üyelerimiz kendi şifreleri ile artık tüm verilere ulaşabiliyor. Bu sistem Türkiye’deki 135 üniversitenin sadece yaklaşık 15 tanesinde var. Çalışan personellerimizi için kreş yaptık. İçi Kırıkkale’deki hayırsever bir vatandaşımız tarafından donatılıyor. 7.5 Milyon TL’ye araştırma merkezi kurduk ve bundan akademik personelin yanı sıra öğrencilerde yararlanacak. Delice’ye Meslek Yüksek Okulu açtık ve orada eğitimimiz devam ediyor”.