Anahtar Kelimeler:

Vali, Vatandaşla İftar Açtı

Vali, Vatandaşla İftar Açtı

Yoksul Ailelere Yardım Sözü Veren Vali Güner, Onlarla Beraber İftar da Yaptı.

 

Kırıkkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının Ramazan ayı içerisinde başlattığı fakir ve bakıma muhtaç ailelere yönelik yardımların yapılması çerçevesinde Vali Güner Çelebi ilçesini ziyaret etti.
Karahacılı köyünde Elif Ercan, Mehmet Dölek, Kadir Şahinkaya ailelerini ziyaret eden Vali Güner “İlin Valisi olarak bu ay içerisinde köy, kasaba ve il merkezinde aileleri ziyaret ederek onlarla beraber olmak, sohbet etmek, onların dertlerini dinlemek istedim. İlde Devletin en yetkilisi olarak halkımızla iç içe olmak, onlarla hasbihal etmek istedim. Zaman buldukça bu ziyaretler devam edeceğim”  dedi. Vali Güner,Elif  Ercan ailesini ziyaret ederek gıda paketini verdi. Her hangi bir problemleri olup olmadığını sordu. Ercan ailesi ziyaretten son derece memnun olduklarını belirterek bir Valilinin ilk defa kendilerini ziyaret ettiğini söyledi. Ercan ailesi Vali Güner’e ve ziyaretçilere ‘Cümlenizin İşi Rast Gelsin, Ramazanınız  mübarek olsun’ dedi.

Vali Güner, eklem romatizması hastası olan Mehmet Dölek’i ziyaret ederek bir süre sohbet etti ve gıda paketini verdi. Mehmet Dölek, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı sürekli akülü araç kullandığını, her hangi bir sıkıntısı olmadığını, ailesinin ve köylülerin kendisine yardımcı olduğunu söyledi Köy yerinde akülü aracın kullanımının zor kullanıldığını ifade eden  Dölek, ev içinde ve çevresinde gerekli değişikliklerin yapıldığını söyledi. Allah Devletimize çok versin ki bizim gibi olanlar   yararlansın  diyen ev sahibi Mehmet Dölek, Vali Güner’e ziyareti için teşekkür etti. Vali Güner, Karahacılı köyünde daha sonra Kadir   Şahinkaya’nın evine konuk oldu. Şahinkaya’nın annesi gözlerinden ve dizlerinden rahatsız olduğunu, yürümede ve görmede zorluk çektiğini söyledi. Vali  Güner, aileye kömür, gıda ve nakdi yardımların devam edeceğini, annesinin gözlerinden ameliyat olması için Kırıkkale’de gerekli tedavinin yapılacağını belirti.  Yaşlı kadın son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Vali Güner daha sonra Çiftevi köyüne gelerek Tahir Akyıldız ve Bülent Uludağ’ın evine konuk oldu. Gıda paketlerini dağıtılmasından sonra Uludağ ailesinin evinde birlikte iftara katıldı. Yemekten sonra eve gelen köylülerle sohbet eden Vali Güner, vatandaşları   dinleyerek varsa çözümü ile  ilgili Çelebi Kaymakamına talimatlar verdi. Burada bir kızımızın maddi durumu iyi olmadığından Üniversite hazırlıkları için dershaneye gönderilmesini talebinin yerine getirileceği belirtildi. Vali Güner’in ziyaretinde Kaymakam Ercan Ateş, Belediye Başkanı Süleyman Uluyol ve diğer yetkililer  hazır bulundu.
Haberkale


  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli