Tarih: 26.09.2009 05:18
Polis-Vatandaş İlişkisi Güçlendi
Kırıkkale Emniyet Müdürü Salim Akça, yapılan açılımlar ve yeni oluşumlarla polis ile vatandaş ilişkilerinin güçlendiğini dile getirerek, "Şehrimizin güvenliği ve huzuru için vatandaşla birlikte çalışıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvenli bir şehirde yaşamasıdır" dedi.
Emniyette yapılan yeni açılımlar hakkında bilgiler veren Akça, "Toplum destekli polislik, güvenlik timi ve yıldırım ekipler yapılan açımların başında geliyor. Güvenlik timleri özellikle banka önlerinde yapılan yolsuzlukların önüne geçilmesi için görev yapıyor. Kimisi boyacı, kimisi seyyar ve normal vatandaşlar görünümündeki sivil polislerimiz suç durumunda ekiplerimizi haberdar ediyor ve vatandaşlarımızın mağdur olmasını engelliyor. Yıldırım ekiplerimiz ise sivil ekiplerimizin, vatandaşlarımızın ihbarlarını değerlendirerek olay yerine hızlı bir şekilde intikal etmek ve güvenliği sağlamak adına görev yapıyor." diye konuştu. Toplum destekli polislik ekiplerinin vatandaşla olan iletişimin güçlenmesinde önemli rol oynadığına işaret eden Akça, "Toplum destekli polislik ekipleri bir süredir yaptığı çalışmalarla kendini vatandaşlara tanıttı. Vatandaş ile polis arasında köprü görevi yapan tolum destekli polislik ekipleri, mahalle muhtarları, esnaflar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla devamlı irtibat halinde oluyor. Vatandaşın huzurunu bozacak konular hakkında ihbarları değerlendirip ve incelemelerini yapıp konuşu gerekli ekiplere bildiriyor." şeklinde konuştu.
Vatandaşın İhbar Duyarlılığı Arttı
Eğitim kurumlarının güvenliği için yeni çalışmalar yapıldığını aktaran Akça, şunları söyledi: "İlimizde bulunan tüm okullara birer amir görevlendirdik. Görevli amir devamlı okul idaresi ile irtibat halinde oluyor. Uyuşturucu satıcıları, çeteler, gasp ve huzursuzluk olaylarının önüne geçilmesi konusunda etkili bir uygulama sürdürüyoruz. Okul idaresi, velilerden gelen şikâyetleri amirlerimize bildirerek, yaşanan huzur bozucu olayların önüne geçilmesi konusunda ekiplerimize talimat veriyorlar. Bu konuda etkili çalışmalar yapılıyor." Vatandaşların emniyet güçleri ile olan diyalogunun güçlendiğinin altını çizen Akça, "Vatandaşlarımız yaptığımız çalışmalarla emniyet konusunda daha duyarlı olmaya başladılar. Polis ile vatandaş arasındaki ilişki daha çok güçlendi. Vatandaşlar artık ikamet ettikleri mahallede yaşanan huzur bozucu olayları artık çekinmeden 155 Polis İmdat hattını arayarak ihbar ediyorlar. Vatandaşların ihbar duyarlılığı son zamanlarda artış gösterdi. Bu da polis ile vatandaş arasındaki ilişkinin geliştiğine çok iyi bir ispattır." ifadesini kullandı.
Başaramadığımız Tek Konu Trafik
İhbar olaylarında, ekiplerin hızlı ve etkili olabilmelerine önem verdiklerinin altını çizen Akça, şöyle devam etti: "Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirme konusuna önem verdik. En uzak yere intikal süresini 4 buçuk dakika olarak belirledik. Polis ihbar hattına gelen ihbarın ardından, karakol görevlilerimiz, olay yerine en yakın ekibi görevlendiriyor. İhbarları değerlendirme konusunda aksaklıkları olabilir. Ancak bu konuda şahsıma hiçbir şikayet gelmedi. Bu konuda iyi noktalara geldik. Vatandaşlarımız artık büyük bir istekle ve duyarlılıkla polis ihbar hattı ile iletişime geçiyor." Şehir trafiğinin düzensiz otopark sıkıntısı çektiğini hatırlatan Akça, "Kırıkkale`de başaramadığımız tek konu trafik oldu. Kırıkkaleli vatandaşların otopark alışkanlığı yok. Bu yüzden şehir trafiği düzensiz otopark nedeniyle aksayabiliyor. Bu konuda yapılması gerekenler olabilir. Örneğin Zafer Caddesi`ndeki otoparkı ücretli hale getirebiliriz. Bu konuda da polis ekiplerimizin bir değnekçi gibi görev yapması söz konusu olamaz. Ancak Üniversitemizde geliri olmayan öğrencilerimiz çalışabilir ve kendisine bir gelir sağlayabilir. Oradan elde edilen gelirlerle, öğrencilerimize ve yararlı sivil toplum kuruluşlarına gelir sağlanabilir." biçiminde konuştu.
Haberkale
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —