Anahtar Kelimeler:

Siyasette Kadın Seferberliği

Siyasette Kadın Seferberliği

Demokrat Parti, Kadınları Siyasete Davet Etti.

 

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıl dönümü münasebetiyle Demokrat Parti Kadın Kolları bir araya geldi. 81 ilde DEPAR 81Adlı Kırmızı Bant Kampanyası ile ilgili basın açıklamasında konuşan DP Kadın Kolları Başkanı Melek Sultan Tufan, kadınları unutan demokrasiye çarenin Demokrat Parti olduğunu dile getirdi.
DP Genel İdare Kurulu Üyesi İbrahim Çelebi de açıklamada hazır bulundu. Çelebi “Kadınların siyasette aktif olmalarının yolu bu tür toplantılardan geçiyor. Genel İdare Kurulu (GİK)’nda Sayın Pınar Türenç özellikle bu konunun üzerinde duruyor. Sayın Cindoruk ve Salih Uzun da vurgu yaptı. GİK’te bizimde 7 tane hanımefendi arkadaşımız var ama yüzümüze bedel. Hanımefendi arkadaşlarımızın özellikle il ve ilçe teşkilatlarında olması gerekiyor ki, genel merkez düzeyinde de hak ettikleri yeri bulsunlar. Türk kadınına şimdinin çağdaş ülkelerinden önce seçme ve seçilme hakkını veren Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Partimizin misyonu da bu konuda öncüdür. İl kadın genel başkan, ilk kadın başbakan, bakan ve valiler bizim partimiz döneminde olmuştur” şeklinde konuştu.
Yüzde 50 Bayan Olacak
Programın DP’nin 81 ilde düzenlediği bir program olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İl Başkanı Adem Tonga 5 Aralık’ta olması gereken programı 14 Aralık’a sarkıttıklarını kaydederek “Bayan kardeşlerimizin seçme ve seçilme hakkı verildi. Neden hep erkekler seçiliyor? Bundan dolayı bizlerde sizler gibi muzdaripiz. Partimizde yüzde 50 bayan kardeşlerimiz bizlerle olacaklar, bizlerle mücadele edecekler. Merkez ilçe ve il teşkilatlarımızda, il genelde, belediyle meclisinde ve belediye başkanlığında da görev alacaklar. Bundan sonraki çalışmalarımız böyle devam edecektir” şeklinde konuştu.
Kadın Duyarlılığına İhtiyacımız Var
Melek Sultan Tufan ise “5 Aralık 2009 kadınların seçme ve seçilme harklarının elde etmelerinin 75. yıl dönümüydü. 1934’te yani dünyada birçok ülkeden çok önce buna sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Buna karşın Türkiye’de kadınlar yasal olarak seçme ve seçilme hakkına sahip olsalar da erkeklerle eşit temsil edilmemektedirler. Mecliste 550 milletvekilinin yalnız 50’si 2877 belediye başkanının yalnız 26 sı yerel mecliste %4.5 oranda kadın olmasına siyasette kadın vardır! Diyebilir miyiz? Kaldı ki, bayan milletvekilleri kadınları temsil etme konusunda hiçbir imkân ve fırsata sahip olmadıkları gibi, bazıları gerçekten kadınları mı erkekleri mi temsil ediyorlar belli değil. Çünkü o kadar erkeksi davranışlara zorlanıyorlar ki sanki siyaset yapmanın raconu bu.hayır! Bizim kadın duyarlılığına ihtiyacımız var, bizim kadın şefkatine ve merhametine ihtiyacımız var.”
Kadınların Siyasette Temsili
“Kadına ana demişiz bir vatana bir toprağa bir de kadına bu sıfatı vermişiz. Bu vatanın toprağında taşında onun nefesi var. Cumhuriyetimizin temelinde devletin özünde kadınımızın yürek sesi sevgi harcı var. Er geç kadınlarımızın mecliste toplumdaki sayıyla orantılı olarak yer alacağına inanıyoruz. Kadınların siyasal katılımlarının yalnız seçmenlik düzeyinde olmasına karşıyız. siyasetin üst kademelerinde, karar organlarında. hak ettikleri yerlerde görmek istiyoruz. Eğitim ve kültür düzeyi yüksek ekonomik bağımsızlını kazanmış kadın oranı toplumumuzda arttıkça kadınlarımızın siyasetteki konumları da güçlenecektir. Demokrat parti için kadınların siyasette temsili, bir demokrasi meselesidir.”
81 İlde Kadın Aday Sayısı Artırılacak
“Demokrat parti 3-5 kadını süs eşyası gibi vitrine koyup kadın oylarını alma yaklaşımlarını doğru bulmamaktadır. Mecliste belediyelerde kadınları gerçekten temsil edecek onların sorunlardı takip edecek ve çözüm getirecek kadınları siyasete taşımak amacındadır. Demokrat parti sayın genel başkanımız Cindoruk’un başkanlığında, 14 Aralık 2009 tarihinde bugün başlattığımız depar-81 başlıklı kırmızı bant kampanyası ile 81 ilde kadın adayların sayısını arttırma eylemini yaşama geçirmektedir. Demokrat Parti kadınlarla birlikte çıkacağı bu yolda tüm vatandaşlarımızı bu siyasete katkı yapmaya ve destek olmaya çağırıyoruz. Ne mutlu bir Atatürk yetiştiren Türk kadınına, ne mutlu ona sahip olan Türk milletine.
Haberkale


  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı