Anahtar Kelimeler:

Eğitimin Sorunları Giderilsin

Eğitimin Sorunları Giderilsin

Eğitim Çalışanları Şûrası Yapıldı.

 

Eğitim Bir-Sen Türkiye geneli eğitim çalışanları şûrası Kırıkkale’de yapıldı. Şûra, Kırıkkale Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin konferans salonunda yapıldı. Türkiye’nin 81 vilayetinde Milli Eğitim çalışanları ve eğitim sisteminin sıkıntıları masaya yatırmak ve Ankara’da yapılacak ulusal şûra ile alınan karaları Türkiye’nin gündemine taşımak istediklerini dile getirdi.
Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şubesi’nin düzenlemiş olduğu Şûra’ya, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AKP Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal, Eğitim Bir-Sen yönetimi ve üyeleri katıldı. Şûra’da Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz; ”Eğitim camiamızın birçok sorunları vardır. Toplumun genelinin ilgilendiği her alanda özgürce düşünebileceği, kendini ifade edebileceği ve zamanla mantalitelerin değişeceği, üretimin yoğunlaşacağı dönemlerde uygun zemini hep beraber hazırlamak zorundayız” dedi.
Bütçede En Fazla Pay Eğitime
Şûra’ya katılan Kırıkkale AK Parti İl Başkanı Zühtü Aksal ise “Türkiye’nin hedef problemlerinin çözümünün, eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümüyle mümkündür. Cumhuriyet tarihinde en çok bütçe eğitime ayrılmıştır. Fakat eğitim bileşenleri içinde bu bütçeden eğitim çalışanlarının payı düşüktür. Ama bu sorun ileri günlerde çözülecektir. Bu sendikanın kurucusu olan Merhum Akif İnan Bey’in bakış açısıyla ve çözüm üretme açısı, Türkiye’nin problemlerini çözmede en etkili bakış açısı olduğuna da inanıyorum. Ortak akla önem veriyoruz. Eğitim çalışanlarının sorunlarını gidermek konusunda bizimle ve hükümetimizle paylaşacakları her konuda Türkiye imkânları doğrultusunda çözümleneceğine olan inancımı belirmek isterim” diye konuştu.
Önemli Kararlar Alınacak
Eğitim çalışanları Şûra’sında Şube Başkanı Murat Bilgin yaptığı konuşmada “Eğitim çalışanları olarak yoğun ve zahmetli günler yaşıyoruz. Bu amaçla Türkiye’nin 81 vilayetinde Milli Eğitim Çalışanlarının ve eğitim sistemimizin sıkıntılarını masaya yatırmak ve Ankara’da yapacağımız ulusal Şura ile aldığımız karaları Türkiye’nin gündemine taşımak istiyoruz. Bu amaçla 7 ayrı komisyonda önemli kararlar alacağız. Eğitimde ortak akıl oluşturmak birinci önceliğimiz olmalıdır. Bununla birlikte Türkiye’nin temel sorunlarının çözümlenmesinin; eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümlenmesi ile mümkün olacağını düşünüyoruz. Bizler, sendikal faaliyetlerimizi eğitim sevdalısı kişiler olarak yürütüyoruz. Bu Şûra’da temel hedef eğitim çalışanlarının sıkıntılarını çözümleriyle birlikte ortaya koymaktır” dedi. Komisyonlarda alınan kararların önümüzdeki günlerde kamuoyuna bildirileceği öğrenildi.
Haberkale


  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 25.3 ° / 17.8 ° Güneşli