Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`de Kızıl Şahinler Hedefte

Kırıkkale`de Kızıl Şahinler Hedefte

NEsli Tükenmekte Olan Kızıl ŞAhinler, Bilinçsiz Avcıların Hedefinde.

 

Haberkale - Özel Haber
Nesli tükenmek üzere olan kızıl şahinler Kırıkkale’de kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sakat bırakılıp uçamaz hâle getiriliyor. Son bir ay içerisinde Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne tedaviye getirilen 3 kızıl şahinin durumu ciddiyetini koruyor. Kızıl şahinlerden birinin gözlerinin tamamen kör olduğu, birinin kanadının yarısının olmadığı, birinin ise ayaklarından ve kanatlarından yaralandığı bildirildi.
Son bir aydır bütün günlerini neredeyse bu yırtıcı kuşlara ayıran Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde görevli Yrd.Doç.Dr. Serkal Gözyağcı ve beraberindeki üniversite öğrencileri, 3 kızıl şahini de hayata döndürebilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Kızıl şahinlerin neslinin tükenmek üzere olduğunu ifade eden Gözyağcı, “Üç yıldır burada görevliyim, bu hayvanlar duyarlı vatandaşlarımız tarafından bulunup kliniğimize tedavi amaçlı getirildi. İlk etapta üçünün de filmini çektik ama gördüğümüz tablo karşısında açıkçası şaşkına döndük. Çünkü üç hayvandan, bir sağlam hayvanın ortaya çıkması çok zor görünüyor” diye konuştu.
Yetkililerin Önlem Alması Gerekiyor
Gözyağcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Arabistan’da özellikle “Kızıl Şahin”i getiren kim olursa olsun ona dünyanın parası ödeniyor, ancak ne yazık ki kızıl şahini bulamıyorlar, bizde ise son bir ayda elimize üç vaka geldi, hayvanların üçünün de durumu kritik. İlk gelen kızıl şahin vurulduğunda gözlerine saçma gelmiş, iki gözü de görmüyor. Bir diğer şahinin ise bir kanadı tamamen kopmuş, artık uçma becerisi yok. Son gelen kızıl şahinin ise durumu henüz netleşmedi, ancak yaptığımız tetkikler ve incelemeler sonrasında durumunun iyi olduğunu söyleyemeyiz. Kısacası Arabistan bulamıyor, bizler ise bir zevk uğruna, egomuzu tatmin etmek uğruna bu hayvanlarının canını yakıyor, hayatlarını bitiriyoruz. Yetkililerin artık bu duruma bir dur demesi ve bu hayvanlar için doğal yaşam alanları oluşturulması gerekiyor.”


  • Pazartesi 38.4 ° / 25.9 ° Güneşli
  • Salı 37.9 ° / 24.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.4 ° / 25.3 ° Güneşli