Tarih: 08.10.2010 10:14

Damızlık Düve Dağıtımı Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Kırıkkale’ye bağlı Yahşihan ilçesinin Hisar Köyü Tarımsal Kooperatifi damızlık gebe düve dağıtımı ile işletme binasının açılışı yağmur altında düzenlenen törenle yapıldı.

Yoğun Katılım

Hisar köyünde düzenlenen törene Vali Hakan Yusuf Güner, Vali yardımcısı Yusuf Ziya KARACAEV, Tarım Müdürü Süleyman Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Bahşılı Kaymakamı Elifnur Bozkurt Tandoğan, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, AKP il Başkanı Zühtü Aksal, il yöneticileri Tarım Teşkilat Daire Başkanı Zehra Gamgel ve kalabalık bir davetli katıldı.

 

Köylüler Titiz Çalışmalı

 

Törende Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, tüm düve alanları etrafına toplayarak yaptığı konuşmada “Tarım ve Hayvancılık sektöründe en büyük problem köylünün yaklaşımının daha iyi olması gerekir. Ama burada bunun başarıldığını görüyoruz. Ne kadar güzel şeyler olmuş gördüğümüz kadarı ile hoşdayn türü inekler, süt sağma makineleri, soğuk tanklar, kooperatif bünyesi bu çerçevede köylünün örgütlenmesi her şey çok güzel yalnız özellikle şunu burada vurgulamak istiyorum. Tarım sektörü kırılgan bir sektör serbest piyasada koşullarda açık alan bir sektör değil kırılgan bir piyasası var onun için köylümüzün çok disiplinli, çok dikkatli ve çok titiz bir çalışma yapması lazım. Süt ile ilgili olarak müşteriyi şimdiden ayarlamanız lazım. Müşteride hazır bence siz düzenli bir şekilde soğuk hava tankına şu kadar ton sütü biz temin ederiz derseniz. Ben müşteriyi hemen ayağınıza gelip sütü alacağından eminim” dedi.

 

Kooperatif Hizmete Sunuldu

 

Tarım Müdürü Süleyman Yıldız “Hisar köyüne Damızlık düveler ile birlikte her üyeye birer adet süt sağım makinesi ve müşterek kullanmak üzere bir adet mısır silajı hasat makinesi, bir adet yem kırma makinesi alınmış üreticilerin sütlerinin toplanması ve depolanması için 5 tonluk soğutuculu bir adet çelik depo ve işletme binası yapılarak kooperatifin hizmetine sunulmuştur. Kooperatif üyelerinin üretmiş oldukları sütler işletme binasındaki soğutuculu depoda toplanıp, buradan toplu olarak alıcı firmalara pazarlanacaktır. Üreticilerimize verilen büyük baş hayvanların bedelini 7 yıllık süre içersinde çok uygun taksitlerle bakanlığımıza ödeyebileceklerdir” 

 

En İyi Şekilde Kullanılmalı

“Bu hayvanlar üreticilerimizin elinde her yıl yapacakları doğumlarla katlanarak çoğalabileceği gibi elde edilebilecek genç damızlık ve besi hayvanı dışında 2 yıldan itibaren yaklaşık yıllık 800 ton süt elde edilebilecek olup bununda bugün ki değerleri ile üreticilerimize parasal getirisi 650.000.00 Tl ve artı yavru gelirleri olacaktır” dedi. Tarım Bakanlığı Teşkilat Daire Başkanı Dr. Zehra Gamgal, bakanlığın üreticilere sunduğu hizmetlerinin en iyi şekilde kullanılmasını istedi. Bu arada Muharrem Erten adlı çitçi kronik olarak tarlasında yetiştirdiği sebzelerden oluşan bir sergi açarak daha çok hizmet verilmesi halinde sebzelerin artacağını ve bu konuda Vali Hakan Yusuf Güner ve Tarım Müdürlüğünden yardım istedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —