Anahtar Kelimeler:

Polis Protestocular Gerçeği Aratmadı

Polis Protestocular Gerçeği Aratmadı

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Ekipleri gerçeği aratmayan bir tatbikat yaptı. Şube Müdürlüğünde yapılan tatbikatta, temsili olarak Kırıkkale’nin en işlek caddelerinden biri olan Zafer Caddesini izinsiz trafiğe kapatan protestoculara müdahalede bulunuldu.

 

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gerçekleştirdikleri eylem tatbikatı sırasında önce Zafer Caddesi’ni ulaşıma kapatan ve izinsiz gösteri yapan grup ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları atarak polisin üzerine yürüdü. Yanlarında getirdikleri taşlarla ve ellerindeki dövizlerin sopalarıyla polis ekiplerine saldıran göstericilere ilk olarak panzerlerden sıkılan tazyikli su ile müdahale edildi.

 

Kaçan göstericiler daha sonra tekrar bir araya gelerek bu kez de polise Molotof kokteyli attılar. Alevleri söndüren polis ekipleri, daha sonra oturma eylemi başlatan göstericilere dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Tüm uyarılara rağmen oturma eyleminden vazgeçmeyen gurubu çembere alan Çevik Kuvvet Polisleri, göstericileri tek tek gözaltına alarak aralara götürdüler.

 

Gerçekleştirilen tatbikatla ilgili bilgi veren Çevik Kuvvet Şube Müdürü Soner Varkan, ilimizde bu tür toplumsal olaylara çok sık rastlanmamasına rağmen, ekiplerin her türlü duruma hazırlıklı olduklarını söyledi.

         Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde başarıyla gerçekleştirilen tatbikatı Emniyet Müdür Yardımcısı Celalettin Altun ve ayrıca çevre sakinleri de ilgi ile izlediler.



  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli