Şehrimin Kimliği Projesi

Şehrimin Kimliği Projesi

Kırıkkale Belediyesi Estetik ve Sanat Kurulu, Şehrimin Kimliği Projesi kapsamında İl Kültür Merkezi'nde 2. Etap toplantısını dün gerçekleştirdi.

KİMLİĞİ OLMAYAN MESKENLER KİRALANIP SATILAMAYACAK

Kırıkkale Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü tarafından muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katılımıyla Şehrimin Kimliği 2. Etap Tanıtımı ve Isı Yalıtım Semineri düzenlendi. Etap çalışmalarında ısı yalıtımının ön planda olduğunu belirten yetkililer, enerji kimliği olmayan meskenlerin bundan sonra kiralanıp satılamayacağını söylediler. Çarpık kentleşmenin önlenmesi ve caddelerin daha güzel bir görünüme kavuşması için geçtiğimiz yıl Şehircilik ve İmar Müdürlüğü bünyesinde 9 kişilik estetik kurulu oluşturan Kırıkkale Belediyesi, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katılımıyla Şehrimin Kimliği 2. Etap Tanıtımı ve Isı Yalıtım Semineri düzenlendi.

 

BOYA VE MANTOLAMA ÇALIŞMASI

Etap çalışmaları hakkında bilgi veren Mimar Eda Gökçe Toprak, toplam 60 binanın dış cephe boya ve mantolama çalışmasının tamamlandığını söyledi. Çalışmalarda güzel bir görünümden çok ısı yalıtımı üzerinde durduklarını kaydeden Toprak, konutlarda yıllık 40 bin metreküp doğalgaz kullanımı olan Kırıkkale’de vatandaşın kabarık faturalar ödemesini istemediklerini söyledi. 2011 yılı itibariyle bütün binalarda enerji kimliğinin zorunlu hale getirildiğini ifade eden Mimar Eda Gökçe Toprak, “Belgesi olmayan ve düşük enerji sınıfına giren binalar ev kiralayacak yada satın alacak olan vatandaşlar tarafından tercih edilmeyecektir. Her binada enerji anlamında bir sınıflandırma olacak. A, B, C, D, E, F sınıfları arasından yalnızca A, B ve C sınıfına giren binalar tercih edilecek. Etap çalışmalarına Hürriyet Caddesi ile başladık. Burada 71 binadan 60’nın boyama ve mantolama çalışmaları tamamlandı. Diğer 11 binada ise yeni yapı oldukları için herhangi bir çalışmaya gerek duyulmamıştır” dedi.

 

ATATÜRK BULVARI MAYIS’TA BİTECEK

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise belediye olarak yapılan çalışmaları ve yapılacakları anlattı. Korkmaz, “Cumhuriyet Meydanını eşsiz bir yapıya kavuşacak. Milli eğitim ve valilik yıkıldığında 34 bin metrekare olacak. Yani genişleyecek. Türkiye’de eşi benzeri yok. Bir tek taksim meydanı var oda 100 bin metrekare. Cami projelerimiz de hızla sürüyor. Nokta Camii tamamlanmış sayılır. Nur Cami 25 bin kapalı alanda 21 bin alanı yapılmış durumda. Bu arada Kırıkkale’den otoban geçecek. Bahşılı’dan girecek, Hasandede’den geçerek Ahıllı’dan çıkacak. Toplam 3 giriş, 3 çıkış olacak. Hızlı trende çevre yolu üzerinden geçecek. Sosyal alanları orada da genişleteceğiz. Atatürk Bulvarı projemiz de sürüyor. Mayıs ayı içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Orada 200 kişi ile anlaşma yaptık. Arsa sahipleri vardı ve hiç biri ile mahkemelik olmadan başarı ile projemizi yürütüyoruz” diye konuştu.

 

POLİSAN SUNUM YAPTI

Zafer Caddesi’nin üzerinin çelik üst örtü ile kapatılmasının yanı sıra Atatürk Bulvarı’nın gelişmekte olan Kırıkkale büyük bir prestij kazandıracağını söyleyen Toprak, çalışmaların tam gaz devam ettiği söyledi. Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Şehircilik ve İmar Müdürü Mehmet Korkmaz, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katıldığı toplantı Polisan firması tarafından sunulan Isı Yalıtımı semineri ile sona erdi.