Kırıkkale Valiliği Mahalli Çevre Kurulu İl Mahalli Çevre Kurulu gündemindeki konuları görüşmek üzere Kırıkkale Vali Yardımcısı İsmail Özdemir başkanlığında toplandı.
HEYETTEN ALINAN KARARLAR
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nde toplanan heyet şu kararları aldı; “Kırıkkale genelinde, dini ve milli bayramlar ile yerel milli günler ve kutlamalar maksadıyla yapılacak faaliyetler, yetkililerince belirlenen yerlerde yapılmasına, Kırıkkale genelinde , seçimlere ilişkin miting, gösteri, propaganda vb. faaliyetler 298 sayılı ‘Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’ kapsamında ve Yüksek Seçim Kurulu ve İl ve İlçe Seçim Kurulu Kararlarına uygun olmak üzere yapılmasına,
İZİN VERİLDİĞİ TAKDİRDE YAPILMALI
“Tanıtım ve gösteri amaçlı faaliyetlerde, Merkezde Valilik ve Kırıkkale Belediye Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanında, ilçe ve beldelerde Kaymakamlık ve İlçe/Belde Belediye Baskınlığınca uygun görecekleri bir alanda, köylerde ise Kaymakamlık ve Muhtarlık tarafından uygun görecekleri bir alanda izin vermek üzere yetkilendirilmelerine ve faaliyetlerin saat 11.00 ile 23.00 arası yapılmasına ve ses uygunluğu ayarlaması yapılmasına”
ÇALIŞMA SAATLERİ
“Kırıkkale Merkezinde bulunan ve gürültü oluşturan işyeri, atölye ve imalathanelerden, mobilyacılar, marangozhaneler, demir doğramacılar, kaynakçılar, PVC imalatçıları, meskenleri altında açılmasına ve çalıştırılmasına izin verilmesine ve mevcut olanların 15.10.2011 tarihine kadar sanayileri taşınması, Kırıkkale genelinde, hafta sonu ve resmi tatil günlerde, gerçekleştirilecek şantiye faaliyetleri ile kamu yararı gerektiren tüm faaliyetlerin saat 09.00 ile 18.00’e kadar çalışmalarına uygun olacağına”
MAHALLE VE CADDELERDE DÜĞÜN YASAK
“Kırıkkale merkezinde Kurtuluş, Gürler, Tepebaşı, Hüseyin Kâhya, Yenidoğan, Ovacık, Güzeltepe, Fabrikalar ve Yaylacık mahallelerinin tamamı, Çalılıöz mahallesinin; Samsun Bulvarı ile Ankara-Kayseri yolunun bağlandığı 491.sok., 489.sok., 466.sok., 467. sokağın bağlandığı Halide Edip Adıvar Cad. ile Nene Hatun caddesine bağlayan bölge, Yeni mahallenin; Nene Hatun Caddesine bağlanan Tuna Caddesi ile başlayan 172. sokak dahil Bağdat Caddesinin Sakarya Caddesine Bağlantısı ile Millet Bulvarı Fabrikalar Mah. ve Yaylacık Mah. arasında kalan bölge, çok hassas kullanım olup, bu alanlarda ve açık/yarı açık eğlence yerlerinde düğün, sünnet, merasim, kutlama vb. faaliyetler yapılmamasına”
SES AYARLAMASI YAPILMALI
“Kırıkkale Merkeze bağlı diğer mahallelerdi Bulvar, cadde, sokak üzerinde yapılmamak kaydıyla açık/yarı açık alanlarda düğün, sünnet, merasim, kutlama vb. faaliyetler yapılabileceği, ancak çevreyi rahatsız etmemek üzere gerekirse ses ayarlaması yapılması ve saat 11.00 ile 23.00 arası yapılmasına, İl merkezinde, kapalı düğün salonlarında ve site/apartman içinde bulunan kapalı salonlar düğün, sünnet, merasim, kutlama vb. faaliyetler yapılmasının uygun olduğu, ancak çevreyi rahatsız ekmemek üzere gerekirse ses ayarlaması yapılmasına ve saat 11.00 ile 23.00 arasına yapılmasına”
SAAT 23.00’Ü GEÇMEYECEK
“Tüm ilçe ve beldelerde düğün, sünnet, merasim, kutlama vb. faaliyetlerin yapılacağı alanları ve saatleri (saat 23.00’ü geçmemek üzere) Kaymakamlık ve Belediye işbirliği ile belirlenmesine, Eğlence amacıyla patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşleme gibi benzeri faaliyetler, çok hassas kullanım alanlarında yapılması yasaktır.
Diğer alanlarda “Ateşleyici Belgesine” haiz kişilerce atılabileceğine ve çok hassas kullanım amacı içinde kalan Kırıkkale merkezinde Cumhuriyet Meydanı, Polisevi ve askeri Gazinoda mülki amirin izni ile havai fişek atılabileceğine, ilçe ve beldelerde Kaymakamlıkça belirlenen alanlarda “Ateşleyici Belgesine” haiz kişilerce havai fişek atılabileceğine, köylerde ise Kaymakamlıkça belirlenen alanlarda ‘Ateşleyici Belgesine’ haiz kişilerle havai fişek atılabileceğine ve saat 11.00 ile 23.00’e kadar yapılmasına”
KARAR VERİLDİ
“İl Merkezinde çok hassas kullanım alanlarında, Samsun Bulvarı ve Millet Bulvarı dahil olmak üzere düğün, sünnet, maç kutlaması, uğurlama vb. konvoyların gürültü ve trafik güvenliği açısından yasak olup, ilçelerde ise Kaymakamlıkça takip edilmesine, Çok hassas kullanım alanlarında açık, yarı açık alanlarda rekreasyon ve eğlence amaçlı yapılan faaliyetlerin İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı kolluk güçlerince durdurularak işlem yapılmasına, gereği yapılmak üzere evrakların İl Çevre Orman Müdürlüğüne gönderilmesine, Yukarıda izahı yapılan kararlara uymayanlar ve çevreyi rahatsız etmemek üzere ses ayarlaması yapılmasına karşı çıkanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu, 5326 Kabahatler Kanunu, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına” oybirliği ile karar verildi.