Tarih: 24.04.2011 23:49

İlgi İle İzlendi

Facebook Twitter Linked-in

İlahiyatçı Eğitimci Yazar Necdet İçel, Hazreti Peygamber`in (sav) ümmetine karşı çok şefkatli davrandığını, herkesin de bu şekilde davranması tavsiyesinde bulundu.

 

İlgi İle İzlendi

Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDİMER) tarafından organize edilen Kutlu Doğum Programı`nda, kalbi Peygamber (sav) aşkıyla yananlar salonu tıklım tıklım doldurdu. Programa yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Gök Düğün Salonu`nda yapılan programda, sunucu Asım Yıldırım`ın sunduğu program, Kırıkkale İmam Hatip Okulu öğrencisi Ali İbrahim Tekin`in ezan okumasıyla başladı. Ardından İmam Yaşar Çırak Kur`an-ı Kerim okudu. Daha sonra Ömer Demirel`in okuduğu mevlid dinleyenleri mest etti.

 

Geniş Katılım Oldu

Sunucusu Asım Yıldırım, yaşanmış hikayelerle konuklara seslenirken, müzisyen Gökmen Göksel ise birbirinden güzel eserler seslendirdi. Programın sonunda hatmi yapılan 1001 Kur`an-ı Kerim duası yapıldı. Yapılan programa eski İşçileri Başkanı Beşir Atalay, eski Emniyet Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Müftüsü Osman Şarklı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, milletvekili Ramazan Can, İdris Karakuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.  İslâm`ın özünde bulunan Muhammedî (sav) şefkat ve merhametin umumî olduğunu belirten İlahiyatçı Eğitimci Yazar Necdet İçel, "Yaratılan her varlığı, Hakk`ın kudret tecellisine mazhar her şeyi kuşatmaktadır. Çünkü Allah, Peygamberinin (sav) bu duyarlılıkta olmasını istemiştir.

 

O’nu Anlattılar

Sevgili Peygamberimiz`in (sav) bütün varlıklara şâmil şefkat ve merhametinin bitkileri, ağaçları ve çiçekleri de kuşattığını görüyoruz. Onun anlayışında korunmaya muhtaç ve hayatın devamı için lüzumlu olan her şey şefkat ve merhametle korunmalıydı. Bu yüzden hayvanlarına eziyet eden insanları insaf ve şefkate davet ederdi." dedi.

 

Çareler Zorlanmalı

KIDİMER Başkanı Necati Karakuş da sevginin Allah (cc) tarafından insana verilmiş en önemli duygu olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Bu ulvi duyguyu en ideal anlamda yaşayabilen tek varlık insandır. Hz. Peygamber`in (sav) sevgi, şefkat ve merhameti toplumdaki yetim ve kimsesiz çocukları da kuşatmıştır. Sevgi ve şefkat, insan kalbinin merhemidir. Sevgi, saygı ve merhamet duygusundan uzak olan kimseler, katı yürekli olmanın yolunu tutmuşlar demektir. Bu duruma düşenler derhal bundan kurtulmanın çarelerini aramaya koyulmalıdırlar."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —