Tarih: 29.09.2011 01:27

Kurslar İçin Duyuru

Facebook Twitter Linked-in

25 Kişi Seçiliyor

Üniversiteden bu konuda şu açıklama yapıldı: “Kırıkkale Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürlüğü’nün birlikte yürüttükleri meslek edindirme kursları kapsamında servis elemanı (garson) ve hayvansal kökenli yem imalatı (pelet presleme makine operatörü) yetiştirmek üzere kurslar açılıyor. Şehrimizde faaliyet gösteren lokanta, pastane gibi işletmelerde istihdam edilmek üzere açılacak olan Garsonluk kursu için 25 kursiyer seçilecek ve bunlardan en az 6’sı işe yerleştirilecek.

Seçmeler Yapılıyor

Yine şehrimizde faaliyet gösteren yem üretim tesisleri için yetiştirilecek olan makine operatörü kursu için 40 kursiyer seçilecek ve bunlardan en az 10 tanesi işe yerleştirilecek. bu kurslara katılıp iş ve meslek sahibi olmak isteyenlerin 29 eylül 2011 Perşembe günü saat 10:00’da Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında bulunan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nde kursiyer seçmelerine katılmaları gerekiyor.

Meslek Ve Branşlar

Seçilecek kusiyerlerden, alacakları eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olan toplam 16 tanesi istihdam edilecek. Bu kursa müracaat etmek isteyenlerin İŞKUR’a kayıtlı olmaları, 18-45 yaş arasında ve en az ilkokul mezunu olmaları gerekiyor. İŞKUR meslek edindirme kursları çerçevesinde Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kırıkkale İşkur Müdürlüğü geçtiğimiz Mayıs ayında “Perakende ve Pazarlama Satış Elemanı” yetiştirme kursu ile başlattıkları iş birliğini “Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı”, “Servis Elemanı (Garson)” ve “Kuruyemişçi” yetiştirme kurslarına toplam 425 kursiyer alarak devam ettirmişlerdi.

Parayı Devlet Ödüyor

İşkur tarafından finanse edilen bu kurslara katılan kursiyerlere günlük 15.-TL ücret ödeniyor, kurs süresince iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası da yapılıyor. Kursiyerlere Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Elemanları tarafından teorik dersler verilmesinin yanısıra kursla alakalı işletmelerde pratik eğitimler de veriliyor. Ayrıca kursun sonunda başarılı olan kursiyerlere pratik eğitim gördükleri işyerleri tarafından istihdam garantisi veriliyor. Bu kurslarda başarılı olup sertifika almaya hak kazanan ve bir işletmede çalışmaya başlayan kişilerin SGK primlerinin işveren payı 42 aya kadar devlet tarafından ödeniyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —