Aslan konferans verdi

Aslan konferans verdi

KONFERANSA KATILDI

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Ağrı İl Kültür Merkezinde Ağrı Fen Lisesi Öğrencilerine "Kültür Mirasımız, Gelecek Tahayyülümüz" konulu konferans verdi. Konferansa Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

KONFERANSA KATILDI

Rektör, konferansta Prof. Dr. Fuat Sezgin ve eserleri ile İslam Bilim ve Medeniyeti’nin dünya bilim ve medeniyetine katkılarını, Müslümanların bilimde gelişme göstermelerinin nedenlerini, yüksek teknolojili ürünler üretmenin önemini öğrencilere anlattı. Medeniyetimizdeki devlet adamlarının bilimsel faaliyetlere, bilim insanlarına saygı göstermesinin ve büyük destek vermesinin bilimsel gelişmenin en önemli sebeplerinden biri olduğunu ifade eden Rektör, dinimizin bilimsel faaliyetlere ve öğrenmeye teşviki, dini ilimlerin yanında müspet ilim alanlarında da çalışmalar yürütülmesinin bilimsel ve teknolojik gelişime katkı sağladığını söyledi. Geçmişte ve günümüzde yapılmış bilimsel, teknolojik çalışmalarımızdan örnekler veren Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrencilere medeniyetimizin bilim insanlarına ve onların eserlerine bakarak ilham almalarını ve öğrencilik vazifesini en iyi şekilde yerine getirmelerini tavsiye ederek, “Fuat Hocamız hep ‘Acaba bizim medeniyetimiz dünya medeniyetine  bir şey kazandırdı mı?’  sorusu üzerinde durdu ve geride 17 cilt eser bıraktı.

BİLİM İNSANLARIMIZ VAR

Hocamız,  bilim tarihinin Hz. Adem’den başlayıp günümüze kadar gelen bir süreç olduğunu ve  buna bütün medeniyetlerin katkısı olduğunu söylüyor. Bu ifadeler batının bilim tarihi jargonunu kökten değiştiren bir şeydir. Onlar ne diyor? Eski Yunan var bir de Rönesans’tan sonraki gelişme var. Hocamız bunun böyle olmadığını söyleyip taşları yerinden oynattı. Fuat Hocamız, hayatını medeniyetimizin dünyaya kazandırdığı bilimsel, kültürel ve insani değerleri gün yüzüne çıkarmaya adadı. Siz gençler, büyük bir medeniyetin mensubu olduğunuzu unutmayın ve bunu söylemekten çekinmeyin. Bizler bilim insanları yetiştirdik, çeşitli kurumlar ve üniversiteler kurduk. Geçmişten günümüze Biruni, Farabi, Ali Kuşçu, İbnül Heysem, Meryem el Usturlabi, El Cezeri, Vecihi Hürkuş, Aziz Sancar, Burçin Mutlu Pakdil gibi önemli çalışmalara imza atmış birçok mucit ve bilim insanlarımız var” dedi.

İLGİ YÜKSEK OLDU

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, geçmişimizde uçak ve araba üretimi gibi teknolojik hamlelerimiz engellense de günümüzde milli gemimizi, tankımızı, insansız hava aracımızı, helikopterimizi, uydumuzu üretecek seviyeye geldiğimizi belirterek,  gençlerimizin bilimsel ve teknolojik üretim süreçleri ile Ar-Ge çalışmaları içinde bulunma gayreti gösterdikleri ölçüde ülkemizi daha iyi noktalara taşıyabileceğimizi ifade etti.Rektör konuşmasının devamında, “Geleceğin bilim ve teknolojisine kendinizi hazırlayın. Hazır olmak demek o teknolojiyi yönetmek ve ülkemize katkı sağlayacak yüksek teknolojili ürünler yapabilmektir. Gelecek planlarınızı şimdiden yapmazsanız sıradan insanlar olursunuz. Gelecekle ilgili hayaliniz olmadığı sürece ömrümüzü bir şey üretmeden geçirirsiniz. Plansız ve programsız olarak bir başarıya ulaşmanın ve sürdürmenin imkanı yok. Planlar yaparak farklılık oluşturmanız lazım” şeklinde konuştu.  Konferans sırasında sorularına en hızlı cevap veren öğrencilere kitap hediye eden Rektör, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e “Piri Reis’in Haritası” adlı kitabı hediye etti. Hasan Kökrek, konuşmaları dolayısıyla Rektörümüze teşekkür ederek tablo hediye etti. Konferans toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.