Anahtar Kelimeler: Aslıyüce vefat

Aslıyüce vefat etti

Aslıyüce vefat etti

Kırıkkale’nin yetiştirdiği önemli değerlerinden biri olan sendikacı, araştırmacı yazar Erdoğan Aslıyüce, hayatını kaybetti. Aslıyüce’nin cenazesi, 10 Haziran Pazartesi günü öğle namazını takiben Fatih Caminden kaldırılacak.

 

ÜZÜCÜ BİR HABER

Kırıkkale'nin önemli değerlerinden sendikacı araştırmacı -yazar Erdoğan Aslıyüce İstanbul'da hayatını kaybetti. Türk dünyası ile ilgili değerli çalışmaları bulunan Aslıyüce, 10 Haziran Pazartesi günü Fatih Camiinde kılınacak öğle namazını takiben toprağa verilecek. Erdoğan Aslıyüce’nin 300 sayı yayınlanan Yesevi Dergisi ve 25 adet kitabı bulunuyor. Aslıyüce’nin vefatını duyan bir çok kişi taziye paylaşımında bulundu.

 

ERDOĞAN ASLIYÜCE KİMDİR ?

Erdoğan Aslıyüce 1946 yılında Kırıkkale'nin Delice ilçesinde doğdu. 1970 senesinde Makine Kimya Endüstrisi'nde çalışmaya başladı. Daha sonra 1982'de İstanbul Türk Metal Kurucu Başkanı olarak görev yaptı. 1996 yılına kadar kurumun İstanbul Şube Başkanlığı'nda bulundu. 1972 yılında arkadaşlarıyla birlikte Dur Yolcu gazetesini çıkardı. Bunun yanında 1980 senesinde Konya'da Konevi Dergisi'ni yayınladı. 1 Mart 1993 tarihinde Hoca Ahmet Yesevi Vakfı’nı kurdu. 1994 yılında Yesevi Yayıncılık Şirketi'ni açtı.Ayrıca 1 Ocak 1994 tarihinden bu yana aylık olarak Yesevi dergisini çıkarmaktadır. Öte yandan Erdoğan Aslıyüce Japonya, Çekoslovakya, İngiltere, Kanada, ABD, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Yugoslavya, Romanya, Tuva, Hakasya, Tataristan, Başkurtistan, Altay Cumhuriyeti, Hollanda, Almanya, İsviçre, Tayland, Sudan, Tayvan, Hong Kong, Kırgızistan, Özbekistan, İsrail, Arnavutluk, Moldavya, Gagavuz, Pridnestroya, Singapur, Suriye, Yakutistan gibi pek çok bölgeyi gezerek 25 farklı kitap yazmıştır.



  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli