?Bayram hüzne dönüşmesin?

?Bayram hüzne dönüşmesin?

?Bayram hüzne dönüşmesin?

Trafik uyarısı!

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla kara yollarında oluşacak trafik yoğunluğuna karşı sürücülere uyarılarda bulunan Fahrî Trafik Müfettişi ?´TFTM ve KTYG İl Temsilcisi Oktay Kırlangıç, bayramı hüzne dönüştürmemeleri tavsiyesinde bulundu.

KAN GÖLÜNE DÖNÜYOR

 Fahrî Trafik Müfettişi ?´TFTM ve KTYG İl Temsilcisi Oktay Kırlangıç ?STK olarak yaşadığımız topluma olan sorumluluk bilinciyle, yaklaşık on seneden beri yapmış olduğumuz bu uyarılara rağmen, maalesef her yıl bayram ve yaz tatili seyahatlerinin hitamındaki kanlı bilançolar yürek burkmaktadır. Konunun üzerinde bu kadar önemle durulmasına rağmen meydana gelen adeta katliam gibi kazalarda, her yıl binlerce can kan gölüne dönen karayollarımızda telef olmaktadır. Bunun yanında on binlerce insanımız geçici veya daimi sakatlık yaşamaktadır. Bu olumsuzluğu tatil dönemlerindeki trafik yoğunluğunun, normalin en az 3 katına çıkıyor olması da tetiklemekte Önümüzdeki bayram ve yaz tatili seyahatleri için, gerek sürücülerin ve gerekse Toplu Ulaşım araçlarıyla yolculuk yapacakların, sağlıklı ve güvenli olarak seyahatlerini tamamlamaları için uymaları gereken trafik kuralları bulunmakta? diye konuştu.

YOLA MUTLAKA DİNÇ ÇIKIN

İl Temsilcisi Kırlangıç ?Mümkünse bayramdan birkaç gün önce yola çıkmaları, mutlaka kendimiz ve araçtaki herkesin emniyet kemerini takmaları sağlanmalı ve hız yapılmamalıdır. Çok sıcak ve uzun geçen yaz günlerine tekabül eden aylarda çıkılan trafiğin stresini de nazarı itibara alarak, daha sakin ? daha saygılı ve daha dikkatli bir şekilde araç kullanarak, muhtemel bir olumsuzluk önlenmiş olacaktır. Araç sürücülerinin hız kurallarına ve takip mesafelerine kesinlikle uymaları, kabak lastiklerle yola çıkmamaları, aşırı sıcaklarda asfalt yolun kayganlaşacağını düşünmeli ve mıcırlı yollarda da daha dikkatli hareket edilmelidir. Yola çıkacak olan sürücünün mutlaka sabah kahvaltısını yapması, rahat ve geniş bir elbise giymesi, bayan sürücülerin kısa topuklu ayakkabı giymesi, aracına ait tüm belgeleri ve aracın teknik kontrollerini denetlemelidir. Mümkünse sabah dinç vaziyette yola çıkılmalı. Zorunlu olmadıkça gece yola çıkılmamalı. Gece yolculuğu için ve uzun yola gidilecekse, sürücünün mutlaka yol tecrübesinin olması, aksi halde gerek kendi ve gerekse yolcuların hayatını riske atması söz konusudur. Aracın istiap haddinden fazla yolcu ve yük alınmamalı, ön koltuğa çocuk veya bebekleri kesinlikle oturtmamalıdır. Keza tüm koltuklardaki emniyet kemerleri bağlanmalıdır?.

KORSANA DİKKAT EDİN!

?Havaların sıcak olmasından dolayı, yanlarında mutlaka sıvı içecek bulundurmaları, yolda yaklaşık her 200 ? 250 km. de, yani 2 ? 3 saatte bir, ortalama 20 ? 30 dakikalık mola verilip, araçtan inerek el ? yüz soğuk suyla yıkanmalı ve ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Seyahat esnasında sürücünün cep telefonu ile konuşmaması, bunu mola verdiği yerde yapması, yolcuların araç içerisinde stresli ve üzücü konuşmalar yapmaması, sürücünün dikkatini dağıtacak hareketlerden kaçınılması, sohbet edilerek veya neşe içerisinde hafif bir müzik dinleyerek yola devam edilmelidir. Gerek bayram ve gerekse yaz tatili yolculuğuna, Toplu Ulaşım araçlarıyla terminalden şehirlerarası otobüslerle gideceklerin, mutlaka Ulaştırma Bakanlığının D1 ve / veya D2 belgeli firmalarından, bu mümkün değilse B1 / B2 belgeli otobüslerle seyahatlerini yapmalıdırlar. Kesinlikle korsan firmalarla biletsiz veya yer numarasız biletle seyahat edilmemesi, can ve mal güvenliğiniz açısından hayati öneme haiz uyulması gereken bir kuraldır? dedi.