?Biz bir bütünüz?

?Biz bir bütünüz?

?Biz bir bütünüz?

Vurgun´dan önemli açıklamalar

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, düzenlediği olağan haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Referandum sürecinin kutuplaşmaya mahal vermemesi için siyasilere üslup uyarısı yaptı.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, ?Biz bir bütünüz. Her şeyden önce bu ülkede kardeşliğe, birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Elbette problemleri çözmek için hepimizin farklı niyetleri, projeleri, tercihleri olabilir. Bu bize zenginlik katmalı. Bizi birbirimize düşman kamplar haline getirmemeli. Bunu iktidar için de, muhalefet için de söylüyorum. Bir an önce bu kamplaşmayı durdurmak mecburiyetindeyiz. Tehlike giderek büyüyor? dedi.

PROBLEMLERİ ÇÖZMEZ

Vurgun, bölgemizde ciddi sorunlar yaşanırken Türkiye´nin ?başkanlık sistemi´ tartışmaları yaşamasına da değinerek, ?Bu gelişmeler yaşanırken biz her şeyi kenara bırakarak anayasa değişikliği, başkanlık sistemi ile uğraşıyoruz. Biz burada fikirlerimizi çok net ortaya koyduk. Bir sistem değişikliği problemleri çözmez. Sistem değişikliği değil, şu an da yönetimde bulunanların zihniyeti, politikaları, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları gidermek için hangi politikaları izleyecekler esas problem orda? dedi.

KAMPLAŞMAYALIM

Anayasa değişikliği tartışmalarının toplumu kamplaştırmaya götürmemesi gerektiğine de değinen Vurgun, ?Biz bir bütünüz. Her şeyden önce bu ülkede kardeşliğe, birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Elbette problemleri çözmek için hepimizin farklı niyetleri, projeleri, tercihleri olabilir. Bu bize zenginlik katmalı. Bizi birbirimize düşman kamplar haline getirmemeli. Bunu iktidar için de muhalefet için de söylüyorum. Bir an önce bu kamplaşmayı durdurmak mecburiyetindeyiz. Tehlike giderek büyüyor. Yarın bu ülkeye saldırı olsa askere giderken sen solcu musun, sağcı mısın, ilerici misin, gerici misin diye sormayacaklar. Herkes ülkeyi korumak için gerektiğinde silah altına girecek ve çarpışacak. Ne için, memleketimiz için. Bunu şimdiden sağlayalım. Bu tehlike olmadan sağlayalım? uyarısını da yaptı.

İKTİDARIN BÜYÜK PROBLEMİ

Vurgun, daha önce Anayasa değişikliğine ilişkin teklif ve önerilerini kamuoyuna açıkladıkları hatırlatmasını da yaparak, iktidarın istişareyi kısıtlı tuttuğunu ve sonuçta referandumdan çıkacak olan sonuca herkesin de rıza göstermesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti: ?Sözlerimizi yeri geliyor çarpıtanlar oluyor. Hiçbir zaman şahsi ve partizan bir düşünce altında fikirlerimizi söylemedik. Başkanlık sistemine karşı değiliz ama kuvvetler ayrımı kâmil manada gerçekleşmezse bu otoriter bir rejime döner, o da ülkeye fayda sağlamaz. İktidarın da en büyük problemi istişareyi kısır tutmasıdır. İktidarda bulunanlar etraflarında sadece kendilerini teyit eden kişileri barındırır, itiraz eden, yanlışı söyleyen, ikaz eden kimseyi bırakmazlarsa o yaklaşımdan ülkeye hayır gelmez. Dostça kardeşlerimizi uyarıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı imzalarsa kamuoyuna gidilecek, millet tercihini verecek. Hangi tercih de bulunursa bulunsun, eğer kendi tercihimizin zıddı bir durum çıkarsa buna rıza göstermeliyiz. Aynı fikirde değildik ama birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza edelim demeliyiz. Ama bunu asıl şimdi demeliyiz, yarın çok geç olabilir.?

İSABETLİ OLMAZ

Açıklamalarından sonra soruları da yanıtlayan Vurgun, ?OHAL´de bir halk oylamasını yapılıp yapılamayacağına´ ilişkin bir soruya ise; ?Yapılırsa olur. Bu doğru mudur derseniz. Elbette bir takım siyasi hareketlerin kısıtlanabileceği bir ortamda referanduma gitmek pek isabetli olmaz. Böyle bir şey olursa ümit ederim ki, Cumhurbaşkanı da hükümet de en azından belli bir süre için OHAL´in kaldırılmasını sağlar. Yoksa doğru olmaz. İnsanlar fikirlerini söylemekten imtina eder? dedi.

ÜSLUP UYARISI

Vurgun, referandum sürecinde kutuplaşmaya sebep olabileceği ihtimali üzerine herhangi bir kampanya yapmayacaklarını da bir kez daha yineleyerek diğer siyasi partilere üslup uyarısı yaptı. Vurgun, ?Bunu yaparken kullanılacak üslup önemli. Eğer bu üslup kutuplaşma meydana getirirse zarar verir. Getirmeden bütün halkımızı kucaklayarak, böyle bir sistemin gelmesinden yanayız, bu ülkemize fayda sağlar. Ama ötekileri de saygılıyız diyebilirse o zaman söylenecek bir itirazımız olmaz. Biz kutuplaşmanın bu memlekete en büyük zararı verdiğini görüyoruz. İnsanlar komşu olmaktan çekiniyorlar. Birbirlerini yeri geldiği zaman hainlikle itham ediyorlar. Bir oylamadan dolayı bu ifadeler kullanılmamalı? diye konuştu.