Anahtar Kelimeler: mushaf

Çok özel bir mushaf

Çok özel bir mushaf

Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi, Hz. Osman'ın şehit olduğu anı simgeleyen, kanının sıçradığı Kur'an-ı Kerim'in bire bir benzerini sergiliyor.

HZ. OSMAN MUSHAFI

Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi, Hz. Osman'ın şehit olduğu sırada okuduğu ve kanının sıçradığı Kur'an-ı Kerim'in bire bir benzerini sergileyerek tarihi bir olaya ışık tutuyor. Bu özel Mushaf, İstanbul Topkapı Müzesi'ndeki aslına sadık kalarak özenle yeniden üretildi ve sınırlı sayıda basıldı. Külliye Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön, bu kutsal emaneti, İRCİCA Başkanı Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç'tan teslim aldı. 

 

ÖNEMLİ BİR HATIRA

Sergi, Hz. Osman'ın İslam tarihindeki önemli rolünü vurgularken, ziyaretçilere bu manevi değeri yüksek eseri görme fırsatı sunuyor. Hz. Osman bin Affan, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in damadı ve Hulefâ-yi Râşidîn'den üçüncüsü olarak, 644-656 yılları arasında halifelik yapmış ve İslam toplumu için büyük katkılarda bulunmuştur. Şehit olduğu esnada okumakta olduğu Kur'an-ı Kerim nüshası, Hz. Osman'ın kanının düştüğü sayfa ile birlikte anılır. Bu olay, tarih boyunca birçok rivayete ve hatıraya ilham kaynağı olmuştur.

 

BİLGİ VERİLDİ

Ebû Saîd el-Hudrî'nin rivayetine göre, Hz. Osman’ın odasına girenler, Kur'an-ı Kerim’in onun göğsü üzerine konulmuş olduğunu ve kanın “feseyekfike humullah” ayeti üzerine aktığını görmüşlerdir. Bu olay, Hz. Osman'ın vefatından sonra da anılarak, İslam dünyasında derin bir iz bırakmıştır. Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi, Hz. Osman’ın Mushafı Şerifi'ni ve birlikte sergilenen diğer İslami eserleri ile ziyaretçilerini tarih yolculuğuna çıkarıyor. Mekke Panoramik tarihi resmi ve İslam İşbirliği Teşkilatı İRCİCA yayınları da bu sergide yer alıyor.



  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı