Tarih: 22.09.2016 21:49

Delice´de neler oluyor

Facebook Twitter Linked-in

Belediye protokole uymadı

DMYO Kırıkkale´ye taşındı

Kırıkkale Üniversitesi Delice Meslek Yüksekokulu Üniversitenin Yahşihan´daki yerleşkesine taşındı. KÜ´den yapılan açıklamada Delice Belediyesinin protokole uymaması nedeniyle okulun taşındığı ifade edildi.

YAPILAN PROTOKOLE UYMADI

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Delice´deki okula ait binaların depreme dayanıklı olmadığının tespit edilmesi ve öğrencilerin barınma sorununun, Delice Belediyesi ile yapılan protokole rağmen çözülememesi sebebiyle Delice´de yeterli altyapı sağlanıncaya kadar Kırıkkale Üniversitesi Merkez Yerleşkesine taşındığı bildirildi.

EĞİTİM ÖĞRETİME AÇILMIŞTI

Delice Meslek Yüksekokulunun 2008 yılında, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ve Organik Tarım programlarına öğrenci alarak eğitim-öğretime başladığı ifade edilen açıklamada -sonraki yıllarda Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı programına öğrenci talebi olmayınca program kapatıldığı ve yerine Laborant ve Veteriner Sağlık Programı açıldığı kaydedildi. Yüksekokulda, Türkiye genelinde kontenjan sorunu yaşanmayan Sosyal Hizmet Programının açıldığı ancak öğretim elemanı temin edilemediğinden programa öğrenci alınmadığı belirtildi. Programa öğretim elemanı temini için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

TALEBİ AZALDIĞI İÇİN

Ayrıca açıklamada öğrenci talebinin sürekli azalan Organik Tarım Programı için 2015-2016 öğretim yılında ilan edilen 30 kontenjana 7 öğrenci kayıt yaptırdığı, bunlardan da sadece 1 öğrenci öğrenimine devam ettiği, bu öğrencinin de zorunlu olarak Kırıkkale Meslek Yüksekokulu´na kaydırıldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi ?Öğrenci talebi olmadığından 2016 yılında Yükseköğretim Kurulu tarafından bu program kontenjan kılavuzundan çıkarılmıştır.Halihazırda sadece bir programda fiili olarak eğitim-öğretimin sürdüğü Delice Meslek Yüksekokulu´nda aktif öğrenci sayısı 55´dir.

İPTAL TALEBİNDE BULUNULDU

Delice Meslek Yüksekokulu öğrencileri, son yıllara kadar, öğretim elemanlarımızın nezaretinde, okul binasının yanındaki binada barınmışlardır. Geçtiğimiz yıl, Belediye Başkanlığı ile görüşülerek, bu misafirhane binasının Üniversitemize tahsisi sağlanmış ve binanın bakım-onarım işleri Rektörlüğümüzce yaptırılmıştır. Binanın yurt olarak işletilmesi hizmeti ise yapılan bir protokol ile Delice Belediyesi Başkanlığının nezaretinde yürütülmüştür. Daha önce değinilen öğrenci azlığı sebebiyle 60 öğrenci kapasiteli yurtta kalan öğrenci sayısı 10´a düşmüştür. Belediye Başkanlığı, işletme maliyetleri sebebiyle yurt hizmetini sürdüremeyeceğini belirterek yapılan protokolün iptali talebinde bulunmuştur.

İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ

?Kamu kurumları açısından Temmuz 2016´da yürürlüğe gireceği bilinen 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yükümlülükleri çerçevesinde, çok eski olduğu bilinen binaların depreme dayanıklılık testinin yapılması Delice Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından talep edilmiştir. Üniversitemiz Yapı-Zemin İnceleme ve Araştırma Merkezi´nin 24 Haziran 2016 tarihli raporu ile binaların depreme dayanıklı olmadığı, tespit edilmiştir.?

TAŞINMA GEREKÇELERİ

?Yukarıda sıralanan sebeplerle, Delice Meslek Yüksekokulu´nun, 2016-2017 öğretim yılında, Üniversitemiz kampüsü içindeki Veteriner Fakültesi´nde eğitim-öğretime devam etmesi Üniversitemiz Yönetim Kurulu tarafından kararlaştırılmış ve durum Yükseköğretim Kurulu´na bildirilmiştir.?

GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

?Yeni bir eğitim binası temini için Belediye Başkanlığı ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Eğitim ve barınma için yeterli fiziki koşullar sağlandığında Delice Meslek Yüksekokulumuz yine ilçe merkezinde eğitim-öğretimine devam edecektir. Sağlanacak mekanın yeterli olması halinde yeni programlar açma ve bu programlara öğrenci alma yönünde inisiyatif kullanılacaktır.? Öte yandan Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem ise bu konuda ne gerekiyorsa yaptığını söyleyerek, ?Daha ne yapmam gerekiyordu. Ben üzerime düşeni yaptım? dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —