Anahtar Kelimeler: sergisi açıldı

Dil sergisi açıldı

Dil sergisi açıldı

SERGİ AÇTILAR

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 81 ilde hayata geçirilen "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Kırıkkale’de sergi düzenlendi. Öğrencilerin eserlerinin yer aldığı serginin ardından dereceye giren öğrencilere belge verildi.

 

SERGİ AÇTILAR

81 il genelinde hayata geçirilen "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Kırıkkale’de sergi düzenlendi. Öğrencilerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın yaptı. Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim şubesince düzenlenen ve Kırıkkale Valiliği Fuaye Salonu’nda ki sergide stantlar, ziyaretçiler tarafından ilgi ile gezildi. Öğrencilerin özgün şekilde hazırlamış olduğu ve dereceye giren eserler sergide adeta görsel şölen oluşturdu. Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, serginin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin çok özel eserler ortaya koyduklarını belirtti.

 

ÖĞRENCİLERE TEBRİK

Aydın, yürütme kurulunun projeyle ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, “Bakanlığımızca hayata geçiren proje sayesinde okullarımızda çok güzel çalışmalar oldu. Farklı kademlerdeki öğrencilerimiz sözlük tasarım, afiş tasarım, hikaye yazma ve deneme yarışması, Kutadgu Bilig okumaları, mısra ve beyit ezberleme, video yarışması, tişört tasarımları gibi alanlarda önemli kazanımlar elde etmiş oldular. Bu güzel ve bir o kadar da anlam yüklü eserler sahibi öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve kurulda görev alanlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Aydın, dereceye giren öğrencilerin başarı belgelerini vererek her birini ayrı ayrı tebrik etti.

 

YARIŞMALAR YAPILDI

Okullarda söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımalarını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmaları ve dilin daha iyi kullanılması ve düşünce dünyasının gelişmesinin amaçlandığı proje, kentte geçen yılın kasım ayından itibaren yürütülmeye başlandı. Proje, "Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında hayata geçirildi. Kırıkkale İl Yürütme Kurulu’nca kentteki ilk, orta ve lise düzeyindeki kademlerde dereceye giren sözlük, afiş, hikaye yazma ve deneme, Kutadgu Bilig okumaları, mısra ve beyit ezberleme, video yarışması ve tişört tasarım yarışmaları sayesinde öğrenciler farklı kazanımlar elde etti. Serginin açılışına, Aydın’ın yanı sıra Şube Müdürü Bülent İçbudak, yürütme kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.



  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 37.3 ° / 23.6 ° Güneşli