Anahtar Kelimeler: bölgeden döndü

Ekip bölgeden döndü

Ekip bölgeden döndü

Depremin merkez üssü Pazarcık’ta sağlık hizmeti veren Tıp Fakültesi Hastanesi ekibi ile Hatay’da hasar tespit çalışmaları yapan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ekibi Kırıkkale Üniversitesi Senatosuna konuk oldu.

SENATOYA BİLGİ VERDİLER

Kırıkkale Üniversitesi Ekiplerinin deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarını anlattığı, tespit ve gözlemlerini paylaştığı Senato toplantısına Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Pazarcık’ta sağlık hizmeti veren Tıp Fakültesi Hastanesi Baş Hekimi Prof. Dr. Turgut Deniz ve Tıp Fakültesi Hastanesi personelleri, deprem bölgesinde hasar tespit çalışmaları yapan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Elemanları Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. İlhami Demir,  Prof. Dr. İlker Kalkan, Doç. Dr. Özer Sevim, Dr. Öğr. Üyesi Saruhan Kartal ve Arş. Gör. Orhan Gazi Odacıoğlu, şoförleri Mustafa Varsak, Recep Kaplan ve Yakup Algül ile senato üyeleri katıldı.

 

PAZARCIK İLÇESİNE GİTTİ

Hekim ve yardımcı sağlık personelinden oluşan ekibi ile sağlık hizmeti vermek üzere Pazarcık’a giden Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz, “Öncelikle bu gibi afet durumlarında erken ve hızlı müdahale yapmamız gerektiği için Rektörümüze sağlık ekibi olarak deprem bölgesinde hizmet vermeye hazır olduğumuzu ilettik. İlk depremin ardından deprem bölgesinde neler yapabileceğimizi görüşmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü ile iletişime geçerek, gönüllü olan personelimizin kişisel bilgilerini verdik. 

 

TIBBİ ÇALIŞMALAR

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan’ın Pazarcık’ta koordinatörlük görevini yapan Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu ile görüşmesi sonrasında ben ve Dr. Öğr. Üyesi Buğra İlhan’dan oluşan 2 hekim ve afet yardım sürecinde gereksinim duyulacak niteliklere sahip 11 yardımcı sağlık personelimizle Pazarcık ilçesine gittik. Beraberimizde ilaç ve tıbbi malzemelerin yanı sıra sosyal yardım malzemeleri de götürdük. Pazarcık’a ulaşır ulaşmaz hastanenin sorumlu yöneticileri eşliğinde alanı inceledik. Bizim ekibimiz dışında UMKE ekibi, gönüllüler ve Pazarcık Devlet Hastanesi’nin kendi ekibi alanda hizmet vermekteydi. Tıbbi bakım hizmetinin hızlıca kurulmuş birkaç çadırda birbirinden ayrı olarak verildiğini tespit ettik.

 

YARDIMCI OLDULAR

Sahada çalışan ekiplerle hızlı bir şekilde koordine olarak hastane bahçesinde bir bütün olarak hizmet verebilecek sahra hastanesini organize ettik. Sonrasında bu alanda tüm tıbbi hizmetlerin verilmesini sağladık. Günlük yaklaşık 200-250 hasta başvurusu oluyordu. Kullanmakta olduğu kronik ilaçları göçük altında kalan vatandaşlarımız da başvuruyordu. Depremde eczaneler de hasar gördüğü ve kapalı olduğu için hastane dışında ilaç temin etme imkânı yoktu. Bu sebeple hastalara ve vatandaşlara beraberimizde götürdüğümüz ilaçları verdik. Hızlı tükenen ve ihtiyaç duyduğumuz ilaç ve tıbbi malzemeler ile ilgili Tıp Fakültesi Hastanemiz ile koordinasyon halindeydik. Diğer ihtiyaçlarımız Pazarcık kriz koordinasyon merkezi tarafından hızlı bir şekilde giderildi. Isınma, barınma ve teknik problemlerin önemli bir kısmının hızlı bir şekilde çözümü sağlandı. Tıbbi hizmetlerin tek elden organize edilmesinin ve birbiriyle koordine bir ekip halinde çalışmanın avantajını yaşadık’ dedi.

 

 

 

 

 



  • Cuma 15.6 ° / 10 ° false
  • Cumartesi 16.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Pazar 13.7 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu