Anahtar Kelimeler: Elmalar

Elmalar için yeni adım

Elmalar için yeni adım

Kırıkkale'de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen "Elmada Biyolojik Mücadele Temelli Entegre Mücadele" projesi kapsamında önemli bir adım atıldı.

 

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Proje kapsamında, Savaş Bahadır'a ait 15 dekarlık kapama elma bahçesinde feromon tuzakları asıldı ve ilk biyolojik mücadele etmenleri salındı. Kırıkkale İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü, Kırıkkale MYO Organik Tarım Bölümü Öğretim Üyeleri ve teknik personellerin de katıldığı uygulamada, elma bahçelerinde zararlı böceklerin popülasyonunu takip etmek ve biyolojik mücadeleye dayalı entegre mücadele yöntemlerini geliştirmek amaçlanıyor.

 

KALİTESİ ARTACAK

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, bu projenin, elma üretiminde kimyasal ilaç kullanımını azaltarak insan sağlığına ve çevreye duyarlı bir üretim sistemi kurmayı amaçladığını belirtti. Biyolojik mücadelenin, elma bahçelerinde zararlı böceklerin popülasyonunu kontrol altında tutmada ve ürün kalitesini artırmada önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Üreticilere biyolojik mücadele yöntemleri konusunda eğitim ve teknik destek verileceğini ifade etti. Bu proje ile Kırıkkale'de elma üretiminde sürdürülebilir bir tarım modeli oluşturulması ve kimyasal ilaç kullanımının azaltılması hedefleniyor.



  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli