Hakem kursu yapıldı

Hakem kursu yapıldı

Kırıkkale’de Atletizm sporunun yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenecek müsabakalarda görev alacak hakemlerin belirlenmişi için aday hakemlik kursu düzenlendi.

KURS DÜZENLENİYOR

Kırıkkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkale’de atletizm sporunun yaygınlaştırılması ve müsabakalarda görev alacak hakemlerin artırılması yönünde adım atarak aday hakemlik kursu düzenledi. 24 kursiyerin katılmasıyla başlayan eğitim 3 gün sürecek. Kurs sonunda başarılı olan aday hakemlere hakemlik belgesi verilecek. Kurs programı kapsamında, kursiyerlere atletizm kuralları ve etik konularında ayrıntılı bilgi verilecek. Ayrıca, pratik uygulamalarla, sahada karşılaşabilecekleri durumlara hazırlıklı olmaları sağlanacak. Eğitmenler, tecrübeli hakemler ve spor bilimcilerden oluşacak. 

 

SPORA TEŞVİK YAPILIYOR

Eğitim süresince, kursiyerlerin teorik ve pratik bilgileri ölçülecek ve değerlendirmeler sonucunda başarılı olanlara hakemlik belgesi verilecek. Verilecek belge ile hakemlerin atletizm müsabakalarında görev alabilmeleri için gerekli olan yetkinliği sağlayacak. Kırıkkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü, bu tür eğitim programlarının devam edeceğini ve sporun her dalında hakem sayısının artırılması için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Bu doğrultuda, sporun tabana yayılması ve gençlerin spora teşvik edilmesi amaçlanıyor.