Anahtar Kelimeler: ilçeye alınacak

Her ilçeye alınacak

Her ilçeye alınacak

Kırıkkale ve köylerinde hayvansal atıklar değerlendirilerek kimyasal gübre kullanımının azaltılması amacıyla harekete geçildi.

 

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale ve köylerinde çiftçiler tarafından kullanılmasıyla hayvansal atıkların değerlendirilmesi ve kimyasal gübre kullanımının azaltılması için düğmeye basıldı. Maliyetinin yüksek oluşu nedeniyle Kırıkkale’de çiftçiler arasında yaygın olmayan Katı Gübre Dağıtımı Makinesi alınacak. Her ilçeye bir tane alınacak Katı Gübre Dağıtım Makinası ile toprak ve gübre kalitesinin korunması, doğal gübre kaynaklarının sürdürülebilirliği, gereksiz gübre kullanımının önlenmesi, kimyevi gübrelerin çevreye etkilerinin azaltılması, bölge halkının üretim kalitesinin artırılması, makineli tarım kapasitesinin artırılması, hayvansal ve organik atıkların değerlendirilmesi, kimyasal gübre kullanımının azaltılması, tuzlanmanın önü geçilmesi ve daha fazla ürün alma hedefleniyor. 

 

VERİM VE KATİLE ARTACAK

İlçelerde Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri bünyesine dahil olacak Katı Gübre Dağıtımı Makinesi alımı 2024 yılı il özel idaresi bütçesinde yeterli ödenek olmaması nedeniyle 2025 yılı bütçesine dahil edildi. Böylece 2025 yılında alınacak makine ile çiftçi hem rahatlayacak hem de kimyasal gübreden uzak kalmak suretiyle önemli verim kalitesine ulaşmış olacak.



  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 25.3 ° / 17.8 ° Güneşli