Tarih: 06.05.2017 01:15

Hıdrellez kutlanacak

Facebook Twitter Linked-in

Kutlama var

Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen Geleneksel Hıdrellez Kültür Bahar Bayramını saat 10.30´da Celal Bayar Parkında kutlanacak.

KUVVETLENDİĞİ GÜNDÜR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er ?Bir milletin teşekkülünde dil, din, tarih kadar geleneklerin de önemi vardır. Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği toplumlarda milli birlik ve beraberliğin, bir arada yaşama arzusunun kuvvetlendiği gündür. Bayramlar insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları gündür. Bayram milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin yaşandığı, sergilendiği zamandır? diye konuştu.

İNTİKAL ETMİŞTİR

Er, ?Hıdırellez, bir bayram olarak, bütün Türk Milleti´nin topluca katıldığı, kutladığı, bir takım örf ve adetleri yerine getirdiği bir bahar bayramıdır. Oldukça eski bir devire inen bu kutlamalar nesilden nesile günümüze kadar intikal etmiştir. Hıdırellez´den sonra yazdır. İnancını atasözlerinde yaşatan Türk toplumu, Hıdırellez´le beraber artık karakışın geride kaldığını ve gelecek günlerin tabiatın canlandığı, yeşerdiği, bahar ve yaz günleri olduğunu vurgulamaktadır? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —