Anahtar Kelimeler: limiti artırıldı

Hız limiti artırıldı

Hız limiti artırıldı

Kırıkkale’de sürücüleri adeta çileden çıkardan Keskin ve Yahşihan bölgesinde bulunan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) için önemli bir gelişme yaşandı. Keskin ve Yahşihan Bölgesi için EDS hız limiti yükseltildi.

LİMİTLER ARTIRILDI

İç Anadolu Bölgesi’nin tam merkezinde yer alan ve 43 ilin geçiş güzergahı olan Kırıkkale’de Kurban Bayramı öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Keskin ilçesi ve Yahşihan ilçesi yol güzergahını kullanan sürücülere rahat bir nefes aldıracak çalışma yapıldı. Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) için hız limitinin mevcut durumu 70 kilometreden, 82 kilometreye yükseltildi. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde on binlerce aracın kullandığı bu yol güzergahı için yükseltilecek hız limitleri zamanda tasarruf sağlayacak.

 

 

TİCARİ ARAÇ LİMİTİ

Kırıkkale Valiliği, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü’nün koordineli çalışması sonucunda bu güzergahlarda bulunan hız limitlerinin trafik konusunda sıkışıklık oluşturmaması amacıyla yükseltilmesine karar verildi. Otomobiller için 70 kilometre olan sınır 82’ye, kamyonetler ve ticari araçlarda ise hız sınırı 50’den 70’e yükseltildi. Artırılan bu limitlerde yüzde 10’da esneklik sağlanacak.



  • Salı 37.9 ° / 24.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.4 ° / 25.3 ° Güneşli
  • Perşembe 41.5 ° / 26.9 ° Güneşli