Anahtar Kelimeler: köyde seçim yapıldı

İki köyde seçim yapıldı

İki köyde seçim yapıldı

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde 31 Mart’ta gerçekleştirilen ve çeşitli nedenlerle ertelenen 2 köyde muhtarlık seçimi yeniden yaşandı.

 

KÖYLERDE SEÇİM YAPILDI

31 Mart 2024’te yapılan seçimlerin üzerinden yaklaşık 2 ay gibi bir süre geçti. Geçen bu süre zarfında Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde bulunan iki köyde seçime yapılan itirazlar nedeniyle ve çeşitli sebeplerden dolayı seçim ertelendi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda Keskin’in Seyfli ve Müsellim köylerinde yeniden seçim heyecanı yaşandı.

 

MUHTARLIK SEÇİMLERİ

Büyük bir heyecanın yaşandığı Müsellim köyünde muhtarlık için 2 aday yarıştı. Adaylardan Recep Güler 57, diğer aday İlyas Taş ise 52 oy aldı. Rakibine 5 oy farkı atan Recep Güler, Müsellim köyünün yeni muhtarı oldu. Seyfli köyünde de yine muhtarlık için iki aday yarıştı. Muhtar adaylarından Hakkı Uluyüz 54, diğer aday Ethem Kandemir ise 53 oy aldı. Uluyüz, rakibine 1 oy fark atarak seçimin galibi oldu.

 

SEÇİMLER TEKRARLANDI

Yüksek Seçim Kurulu, tekrarlanan seçimlerle ilgili köylerden birinde seçilen muhtarın adli sicilinden kaynaklanan sorun olduğundan dolayı muhtarlık görevini iptal etmişti. Bir diğer köyde ise muhtar adayının bir tanesinin oy pusulalarının oy verme işlemi sırasında kaybolduğu gerekçesiyle seçimin tekrarlanmasına karar vermişti.



  • Salı 37.9 ° / 24.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.4 ° / 25.3 ° Güneşli
  • Perşembe 41.5 ° / 26.9 ° Güneşli