Anahtar Kelimeler: töreni yapıldı

İmza töreni yapıldı

İmza töreni yapıldı

İslami Değerler Külliyesi'nde Yatılı Hafızlık Kur'anı Kerim Eğitimi, Kuranı Kerim Hafızlık ve İslami Temel İlimler için imza töreni gerçekleşti.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Bugün Kırıkkale’de önemli bir gelişme yaşandı. İslami Değerler Külliyesi'nde yapılacak olan Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu için Kırıkkale Valisi Mehmet Makas'ın katılımıyla bir imza töreni düzenlendi. Törende, projenin şehre ve bölgeye sağlayacağı katkılar vurgulanırken, kursun İslami eğitim alanında önemli bir boşluğu dolduracağı belirtildi.

 

VALİ BİLGİ VERDİ

Vali Mehmet Makas, törende yaptığı konuşmada, “Bu proje, hem manevi hem de kültürel değerlerimizi yaşatma adına büyük bir adım. Gençlerimize doğru bir dini eğitim sunmak, onları geleceğe hazırlamak bizlerin en büyük görevi. Hafızlıl Yatılı Kur'an Kursu, bu amaca hizmet edecek önemli bir eğitim merkezi olacak” ifadelerini kullandı.  Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Elidemir ve Recep Sefer’in katıldığı toplantıda Başkan Yardımcısı Elidemir yaptığı konuşmada “ Kırıkkale adına yapılacak her güzel işte yardıma hazırız” dedi.

 

CAN AÇIKLAMA YAPTI

Törene katılan isimler arasında genç siyasetçi ve iş insanı Feyzullah Can da yer aldı. Feyzullah Can, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu güzel projeye elimizden ne geliyorsa yardım ederiz. Böylesi hayırlı bir işe katkı sunmak hepimizin görevi” diyerek desteğini belirtti. Can, ayrıca İslami değerlerin genç kuşaklara aktarılmasının önemine vurgu yaparak, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

MANEVİ MERKEZ OLACAK

İslami Değerler Külliyesi’nde yapılacak olan Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu, modern mimarisi ve ileri eğitim olanaklarıyla dikkat çekiyor. Proje tamamlandığında, Kırıkkale ve çevresindeki gençlere dini eğitim verilecek ve bölgedeki manevi gelişime büyük katkı sağlayacak. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak, çalışmaların kısa süre içinde başlayacağı ifade edildi. Kırıkkale İl Müftüsü Mustafa Topal “ Kırıkkale Kuranı Kerim Akademisi ve Hafızlık Eğitim Merkezi ve İslami Değerler Külliyesi ile çok önemli bir manevi merkez olacaktır” dedi.

 

DUALAR EDİLDİ

Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Servet Fırat “Kırıkkale’de Kamu Yararına dernek statüsü kazanan tek derneğimiz İslami Değerler Külliyesi olup devletimizin denetimi altında güvenli bir yapıdadır.”

Dernek Başkanı Bahattin Akyön “ Tüm hayırseverleri projemize desteğe davet ediyorum” dedi..

Çok sayıda katılımcının hazır bulunduğu programda duygu dolu anlar yaşanırken, yapılacak proje tanıtıldı. Proje tanıtımında Kuranı Kerim tilaveti ve dua icra edildi.



  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli