Anahtar Kelimeler: Kalefest başlıyor

Kalefest başlıyor

Kalefest başlıyor

Kırıkkale'nin tarihi, kültürel ve turizm alanında değerlerinin tanıtılacağı ve Kalefest 2024 Kırıkkale Tanıtım Günleri, 22-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Festival için hiçbir kamu harcaması yapılmıyor.

FESTİVAL YAPILIYOR

Kamu kaynağı kullanılmadan 22-26 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan Kırıkkale Tanıtım Günleri için geri sayım başladı. Konserler başta olmak üzere SOLOTÜRK gösterisine, bilimden sanata, kültürden tarihe, spordan yöresel lezzetlere kadar birçok farklı kategoriyi bünyesinde barındıracak.

 

MEYDANDA KUTLAMA

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan festival, 22 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00’da kortej yürüyüşü ile start alacak. Atatürk Anıtına festival çelenklerinin sunulmasının ardından Sevgi Yolu üzerinde Kitap Fuarı ve Resim Sergisinin açılışı yapılacak. Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde ise Kırıkkale Sokak Lezzetlerinin tanıtımı yapılacak.

 

PARK ALANI KURULACAK

Kırıkkalespor Otoparkı içerisinde çocuklar için oyun parkı alanı kurulacak. Akşam saat 20.00'de ise Şehit Aileleri ve Gaziler Korosu tarafından konser verilecek. Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediysei, Kırıkkale Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türk Metal Sendikası, Sinerji, Alfa Solar, Gama Enerji, Moda Life ve Dünyasan'ın sponsor olduğu etkinlik tamamen ücretsiz olacak. 7'den 70'e bütün kesime hitap edecek olan festivalde renkli görüntüler oluşacak.

 

YÜRÜYÜŞ YAPILACAK

Kırıkkale'nin zengin tarihini, kültürel mirasını ve turistik cazibesini vurgulamak üzere Kalefest 2024 Kırıkkale Tanıtım Günleri, 22-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Bu etkinlikler, kamu fonlarına başvurmadan organize ediliyor. Kalefest 2024, 22 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00'da Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda kortej yürüyüşü ile başlayacak. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, Sevgi Yolu'nda Kitap Fuarı ve Resim Sergisi açılacak. Fevzi Çakmak Caddesi'nde Kırıkkale'nin sokak lezzetleri tanıtılacak. Ayrıca Festivalde, Fevzi Çakmak Caddesi'nde Kırıkkale'nin sokak lezzetleri tanıtılacak.

 

PROGRAMLAR OLACAK

Kırıkkalespor Otoparkı'nda çocuklar için oyun parkı alanı kurulması planlanıyor. Aynı gün akşam saat 20.00'de Şehit Aileleri ve Gaziler Korosu tarafından bir konser verilecek. Etkinlikte, Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türk Metal Sendikası, Sinerji, Alfa Solar, Gama Enerji, Moda Life ve Dünyasan'ın sponsor olduğu etkinlik tamamen ücretsiz olacak.

 

 



  • Salı 37.9 ° / 24.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.4 ° / 25.3 ° Güneşli
  • Perşembe 41.5 ° / 26.9 ° Güneşli