Kasıt mı ihmal mi?

Kasıt mı ihmal mi?

Orada neler oluyor! İçeriden sabote mi ediliyor? Belediyenin bir süre önce Arıtma Tesisinde yaptığı yenileme çalışmasına rağmen trafonun yine arıza yaptığı belirtiliyor. Olayla ilgili kasıt, sabotaj ve ihmal üzerinde duruluyor.

YİNE ARIZA YAPTI
Kırıkkale Belediyesi’nin yeni yönetimi kısa bir süre önce arıtma tesisinin trafosu, ana motorları ve vanalarını 15 milyon lira harcayarak yeniledi. Ancak tesisteki trafonun yine arızalandığı öğrenildi. Tamamen yenilenen sistemin kısa sürede böyle bir arıza vermesi şüpheleri de beraberinde getirdi. Tesisin sabote edilip edilmediği, ihmal olup olmadığı ve arıza için kasıt bulunup bulunmadığı merak ediliyor. Belediye yönetimi konuyla ilgili hem araştırma ve hem de çalışma yürütüyor. Böyle bir olayın yaşanması dikkat çekici bulunuyor.

KENDİ EKİBİ OLMALI
Kimi iddialara göre kasıt ve sabotaj var. Kimi iddialara göre ise yetersiz teknik personel nedeniyle ihmal var. Belediyenin yeni yönetiminin kendi ekibi ve kadrosunu kurmasının bu yaşananlar nedeniyle şart olduğunun altı çiziliyor. Belediye yönetiminin en az 35 kişilik çekirdek bir kadro, 400 kişilik de kilit isimlere yerleştirilecek bir ekiple çalışması gerektiğinin altı çiziliyor. Aksi durumda bu ve benzeri olayların sıklıkla yaşanması ihtimali üzerinde duruluyor.