Önemli bir çalışma
Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ulusal ajans tarafından desteklenen ?Kötülüklere Değil Bize Sarıl (Hugs Not Drugs)? projesi kapsamında İtalya, Portekiz ve Letonya´dan Eğitim Delegasyonları Kırıkkale´ye geldi. Projenin Kırıkkale heyeti bir yandan Kırıkkale´yi diğer taraftan Türkiye´yi yabancı konukları tanıtma fırsatı buldu.
KIRIKKALE AB´Lİ MİSAFİRLERİ AĞIRLADI
Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Noktası AR-GE Birimi 2016-2017 Eğitim Öğretim yılından itibaren Erasmus + Okul Eğitimi Programları kapsamında, 3 AB üye ülkesi Yerel yönetimlerinin Eğitim Müdürlükleri ile ilimiz genelinde madde, bonzayi, alkol ve sigara bağımlılığına karşı etkin bir mücadele içerisine girdi. Kötülüklere Değil Bize Sarıl projesi kapsamında 3 ülkeden Eğitim Delegasyonu Madde Bağımlılığı Toplantısı İçin Kırıkkale´ye geldi . Projenin 2. Ulus ötesi toplantısı için, İtalya, Portekiz ve Letonya´dan Eğitim Delegasyonu Kırıkkale´ye geldi. Öncelikle Kırıkkale Vali Yardımcısı Adnan Kayık´ı makamında ziyaret eden yabancı konuklar ile ilimiz proje komisyonu Müdürlük toplantı salonunda Proje Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz´ın başkanlığında toplanarak, projenin genel değerlendirmesini yaptı. İlerleyen süreçte ülkelerin eğitim departmanlarının öğrenci ve gençlerin Madde ve sigara kullanımının önlenmesine yönelik yaptığı bu başarılı çalışmaların 4 ülkedeki bu Eğitim kurumları tarafından transfer edilmesi sağlanacak.
TANITIM VE BİLGİ VERDİLER
Toplantı sonrasında, ise Projenin pilot okullarından birisi olan, Özbek Saran Ortaokulu´nda okul Müdürü Süleyman Başer başkanlığında, İngilizce Öğretmeni Merve Üstün´ün liderliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan Hugs Not Drugs (Kötülüklere Değil Bize Sarıl) isimli tiyatro oyunu İngilizce olarak yabancı konuklara ve ilimizdeki öğretmenlere başarılı bir şekilde sergilendi. 3 ülkeden gelen delegasyon kendi ülkeleri ve kurumları adına öğrencilere teşekkür belgelerini verdi. Program boyunca, Özel ABC Ortaokulu, Osmangazi Fen Lisesi TÜBİTAK Bilim sergisi, ve İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezinde yabancı konuklara okul hakkında bilgi verilirken, kısa bir müzik dinletisi ile birlikte kokteyl düzenlendi. Erasmus + projesinin yanı sıra, Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi, ülkemizi, şehrimizi ve insanımızı en güzel şekilde yabancı konuklara tanıtma fırsatı buldu.
KAMU SPOTU ÇEKTİLER
Madde bağımlılığının önlenmesi için, öğrencilerimiz akranlarına kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için anlamlı mesajlar içeren bir kamu spotu çektiler. 4 ülkede aynı anda uygulanan bu Erasmus + projesi ile 4 ülkedeki gençler bir kamu spotu içerisinde oynayacaklar. Bağımlılıkla mücadele kapsamında öğrencilerimizin rehber öğretmenlerine rahatlıkla ulaşabilmesi, hem kendilerine hem de ailelerine rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenleri tarafından yol gösterilmesi ve öğrencilerimizin özel hayatının deşifre edilmeden gizli tutulması amacıyla, Türkiye´de Milli Eğitim Müdürlükleri düzeyinde Bağımlılıkla(sigara, bonzayi, uyuşturucu, hap) mücadele anlamında Türkiye´de ilk defa Telefon Mobil Yardım hattı ve online yardim hattı kuruldu.