Anahtar Kelimeler: Kocaeli bilgi

Kocaeli bilgi aldı

Kocaeli bilgi aldı

Kocaeli dernekleri Kırıkkale’de faaliyette olan Huzur Köyü inceleyerek bilgi aldılar.

İNCELEME İÇİN GELDİLER

Madde bağımlılığıyla mücadele faaliyetleri sergileyen Kocaeli Hayata Dönüş Derneği yöneticileri Kırıkkale’de temaslarda bulunarak Huzur Köy projesini yerinde inceledi. Kırıkkale Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Adem Tonga, Kocaeli Hayata Dönüş Derneği Başkanı Nezahat Erol ve yönetimi ile Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Leyla Yağanoğlu ve yönetimi, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Kırıkkale Valiliği himayesinde yürütülen Huzurköy Yatılı Rehabilitasyon Merkezimizin faaliyetlerini inceleyen dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Vali Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ederek, Huzurköy Yatılı Rehabilitasyon Merkezimiz hakkında istişarede bulundular.

 

MÜCADELE ÇOK ÖNEMLİ

Madde bağımlılığı ile mücadelenin topyekun yapılması gereken bir konu olduğuna işaret eden Kocaeli Hayata Dönüş Derneği Başkanı Nezahat Erol, “Madde bağımlılığı konusunda Devlet, millet, sivil toplum kuruluşları ve tüm ebeveynlerin işbirliği içerisinde çalışması gerekir. Bu sorun geleceğimizin teminatı çocuklarımızın istikbal sorunudur. Bu konuda devletimizin desteğini arkamızda görmek bizleri evlatlarını bu illetten kurtarmak için çalışma sergileyen bizlere güç veriyor. Kırıkkale’de uygulamaya konulan Huzur Köy çalışmasını yerinde inceledik. Projeyi hayata geçiren Kırıkkale’yi tebrik ediyoruz. Aynı çalışmayı Kocaeli’de hayata geçirmek için çalışmalarımız devam edecek” ifadelerine yer verdi.

 

İSTİHDAM SAĞLIYOR

Kırıkkale Huzur Köy Bağımlılıkla Mücadele ve Sosyal Uyum Merkezi, madde kullanım bozukluğu olan bireylerin AMATEM’deki tedavilerinin ardından sosyal hayata kolay adapte olabilmeleri amacıyla kuruldu. proje kapsamında kurulan yataklı rehabilitasyon merkezinde madde bağımlısı bireylerin istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla, çeşitli meslek edindirme atölyeleri bulunuyor. Bu atölyelerde madde bağımlısı bireylerin rehabilitasyon süreci içerisinde, psiko-sosyal tedavilerinin yanında ilgili meslek eğitmenleri tarafından verilerek eğitimler ile yeterli mesleki bilgi ve beceri kazanmaları sağlanarak istihdam edilebilirlikleri arttırılıyor. 

 

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

Böylece, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinde (AMATEM) arındırma tedavileri tamamlandıktan sonra, bırakma sürecine giren madde bağımlıları, yürütülecek faaliyetler ile bu dönemi daha kolay atlatmalara hedefleniyor. Projeye Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kırıkkale İl Özel İdaresi, Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ortaklığında yürütülüyor. Projeye STK’lar da iştirakçi olarak destek veriyor. Kırıkkale Huzur Köy projesi, bağımlıların rehabilitasyonu ve sosyo-ekonomik hayata kazandırılmaları konusunda örnek bir çalışma olarak değerlendiriliyor.



  • Cuma 15.6 ° / 10 ° false
  • Cumartesi 16.1 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Pazar 13.7 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu