Anahtar Kelimeler: Kökleri çıkmış!

Kökleri boşa çıkmış!

Kökleri boşa çıkmış!

Bugüne kadar bakan olmamış!


Kızılkanat önünde önceki gün devrilen ve bir arabaya zarar veren ağaç ile ilgili inceleme yapıldı ve sonucu ortaya çıktı.

NEDEN BÖYLE OLDU?
Kızılkanat önünde önceki gün devrilen ve bir arabaya zarar veren ağaç ile ilgili inceleme yapıldı ve sonucu ortaya çıktı. Ağacın daha önce yapılan bazı çalışmalar nedeniyle köklerini etrafa dağıtarak tutunamadığı ve devrilmek zorunda kaldığı kaydedildi. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili hem inceleme ve hem de çalışma başlattı.

AÇIKLAMA YAPILDI
Çalışmayla ilgili açıklamada, “Kızılkanat önünde devrilen ağaç zaten biz çalışmaya başlamadan önce de eğimli bir vaziyetteydi. Zemin asfalt olduğu için bitki kök atamadığından böyle bir olay yaşanmıştır. Kök boşladığı için bir devrilme yaşanmıştır” bilgisi verildi.

BAKIM YAPILIYORDU
Belediyenin daha önceki yönetiminde burada ağaçlara zarar verebilecek, köklerini olumsuz etkileyecek çalışmalar olduğu için yeni yönetim bölgede temizlik ve bakım çalışması yapıyordu. Ağaçların köklerinin zarar gördüğü çalışma ile ortaya çıktı. Şimdi ağaçların kökleri güçlendiriliyor. Ağaç devrildikten sonra ortaya çıkan görüntülere bakıldığındı koca ağacın yıllar içinde bakımsız kaldığı için beton ve asfalt nedeniyle kök salamadığı ve köklerini güçlendiremediği görüldü. 
 



  • Pazartesi 31.1 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 28.8 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.2 ° / 19.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı