KOP illerinin sosyo-ekonomik verilerinin incelendiği ‘KOP Bölgesi Sosyo-Ekonomik Göstergeler Raporu’ yayınlandı.
RAPOR YAYINLANDI
KOP illerinin sosyo-ekonomik verilerinin incelendiği ‘KOP Bölgesi Sosyo-Ekonomik Göstergeler Raporu’ yayınlandı. KOP İdaresi Başkan vekili Halil İbrahim Tongur; bölgenin, demografik bilgileri, nüfus ve göç yapısı, tarım, madencilik, enerji, sanayi, ulaştırma, kültür-turizm, kırsal-kentsel altyapı, eğitim ve sağlık sektörlerine ilişkin verilerinin yer aldığı ‘KOP Bölgesi Sosyo-Ekonomik Raporu’nun yatırım ve planlama politikalarında yol haritası özelliği taşıdığını belirtti.
DEĞERLENDİRMELER YAPILDI
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından; bölgeyi oluşturan Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinin kalkınmasına yönelik yatırım ve planlama politikalarının belirlenmesine yardımcı olmak amacıyla hazırladığı KOP Bölgesi Sosyo-Ekonomik Göstergeler 2020 Yılı Raporu idarenin internet sitesinde paylaşıma açıldı. Bölgeye ilişkin önemli verilerin yer aldığı özel bir rapor olma özelliğine sahip ‘KOP Bölgesi Sosyo-Ekonomik Göstergeler Raporları’nda, KOP illerine ait veriler ile KOP Bölgesi verileri, Türkiye geneli ile karşılaştırılarak mevcut durum analizi yapılıyor ve gelecek perspektifi açısından önemli değerlendirmeler içeriyor.
SÜREÇ TAKİP EDİLİYOR
KOP İdaresinin kurulduğu günden bu güne her yıl düzenli olarak hazırlanan raporda bölgenin tüm sosyo-ekonomik verilerinin değerlendirildiği ve geleceğe yönelik önemli projeksiyonların yer aldığını ifade eden KOP İdaresi Başkan vekili Halil İbrahim Tongur, KOP uzmanlarının Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından üretilen verileri çok yönlü ve detaylı bir biçimde karşılaştırmalı analizleri sonucunda hazırlanan raporda bölgenin gelişim süreçlerinin seri halinde yayınlandığını belirterek; “KOP İdaresi Başkanlığı olarak başta sulama ve temel altyapı ihtiyaçlarının karşılanması, ekonomik kalkınması ve sosyal gelişmesinin hızlandırılmasını amaçlayan, çok sektörlü, sürdürülebilir, insan odaklı ve entegre bir bölgesel kalkınmayı hedefliyoruz. Başkanlığımızın görev sahası Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerini kapsamakta olup; sahip olduğu 95.580 km karelik alanla Türkiye yüzölçümünün yaklaşık yüzde 12,2’sini, nüfusunun ise yaklaşık yüzde 5,43’ünü oluşturmaktadır.
BİLGİLER VERİLDİ
Bu çerçevede bölgedeki kalkınmaya yönelik yatırımların ve planlama politikalarını oluşturulmasına yardımcı olmak amacıyla Başkanlığımızca çeşitli konularda raporlar hazırlanmaktadır. KOP illerine ait resmi istatistik verilerinin bir araya getirilmesi suretiyle oluşturulan ‘KOP Bölgesi Sosyo-Ekonomik Göstergeler 2020 Yılı Raporu’nun da bölgenin kalkınmasında rol üstlenen ilgili tüm paydaşların faydalanabileceği arşiv niteliğinde bir kaynak olduğunu düşünüyoruz. Raporun hazırlanmasında emeği geçen Bakanlıklarımız ve Başkanlığımız çalışanları olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yönetici ve personeline teşekkür eder, çalışmanın tüm kullanıcılara faydalı olmasını temenni ederim.” diye konuştu.