Anahtar Kelimeler: KOSGEB desteği anlatıldı

KOSGEB desteği anlatıldı

KOSGEB desteği anlatıldı

KOSGEB tarafından yeni kurulan işletmelere sağlanan Girişimcilik Destekleri güncellendi. Yeni destek paketi Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine anlatıldı.

TOPLANTI YAPILDI

KOSGEB’in İş Kurma Desteği ve İş Geliştirme Desteği programları güncellendi. 3 yaşını geçmemiş işletmeler için hazırlanan paketlerin içeriği Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan bir toplantı ile oda üyelerine anlatıldı. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu’nun da katılımıyla KOSGEB uzmanı Ömür Gümüşsoy tarafından yapılan sunumda gerçek kişilere 10 bin, sermaye şirketlerine 20 bin TL’ye ek olarak personel gideri desteğini içeren, 0-1 yaş arasındaki işletmelere yönelik İş Kurma Desteğinden yararlanabilecek sektörler hakkında bilgi verildi.

 

DESTEK AÇIKLAMASI

İş Geliştirme Desteğinden de bahsedilen toplantıda imalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık, bilgi hizmet faaliyetleri, bilimsel araştırma faaliyetleri ile ilgili firmaların iş geliştirme desteklerinden faydalanabilecekleri ifade edildi. 0-3 yaş arasındaki işletmeleri kapsayan bu destek paketi faizsiz %80 geri ödemeli 36 ay vadeli 1,5 milyon TL destek içeriyor. Destek paketlerine başvuracak girişimcilerin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şahit yakını olması durumunda destek üst limitleri artıyor. Yeni kurulan ve desteklenen sektörler arasında faaliyet gösteren işletmelerin bu desteklerden yararlanmaları gerektiğini ifade eden Genel Sekreter Şerbetçioğlu, özellikle teknolojik üretimin artması için sağlanan desteklerden faydalanmaları için oda üyelerine bilgilendirme toplantıları yapmaya devam edeceklerini söyledi.



  • Salı 37.9 ° / 24.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.4 ° / 25.3 ° Güneşli
  • Perşembe 41.5 ° / 26.9 ° Güneşli