Anahtar Kelimeler: Köyde inceleme olacak

Köyde inceleme olacak

Köyde inceleme olacak

Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı Konur Köyüne teknik ekip yönlendirildi. Hazırlanacak rapor sonucu olumlu ise yer tespitinin ardından Konur Köyüne içme suyu için sondaj vurulacak.

SU İÇİN İNCELEME

Kırıkkale’nin Keskin ilçesi Konur köyünde son iki yıldır yaşanan yoğun kuraklık nedeniyle, köyün içme suyu sondajından temin edilen su debisinin de düşmesi üzerine harekete geçildi. Yaz aylarında nüfus yoğunluğundan kaynaklı içme suyu ihtiyacının arttığı Konur Köyünde sıkıntı yaşanmaması için Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu tarafından teknik ekip yönlendirildi. İl Özel İdaresi Teknik ekipleri Konur köyünde inceleme yapacak. 

 

ÇALIŞMA YAPILACAK

Yapılan inceleme sonrasında hazırlanacak raporun olumlu görülmesi halinde yer tespiti yapılarak Konur Köyüne içme suyu sondajı vurulacak. Söz konusu çalışma il genel meclisinin 2024 yılı planlamasına alındı. Böylece çalışma en süratli şekilde yapılarak bu yıl sonuna kadar köye içme suyu sondajının vurulması bekleniyor. Bilindiği gibi daha öncede hayırseverler tarafından üç kez sondaj kuyusu açılmış, yeni açılacak sondaj ile dördüncü kuyu olacak.



  • Cumartesi 32.7 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli