Tarih: 27.09.2024 21:53

Kuduz uyarısı geldi

Facebook Twitter Linked-in

ÖNEMLİ BİR KONU

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, 28 Eylül Dünya Kuduz Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Kuduz hastalığının insan sağlığını tehdit eden, önlenebilir bir zoonotik hastalık olduğunu belirten Ağırtaş, köpek ve kedilerin her yıl aşılanmasının bu hastalığın bulaşmasını önlemede kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Ağırtaş, kuduzun belirtileri görüldükten sonra tedavi edilemez olduğunu ve genellikle ölümle sonuçlandığını hatırlatarak, 

 

RİSKLİ BİR DURUM

“Kuduz, 150'den fazla ülkede görülen viral bir hastalıktır.  Riskli temas sonrası yapılacak hızlı müdahaleler, hastalığın önlenmesinde hayat kurtarıcıdır” dedi. Kuduzun bulaşma yollarına da değinen Ağırtaş, enfekte hayvanların ısırması ve salyalarının açık yaralarla teması yoluyla hastalığın insanlara geçebileceğini söyledi. “Kuduz riski taşıyan bir hayvanla temasa geçildiğinde, yarayı hemen bol su ve sabunla yıkamak ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak hayati önem taşır” şeklinde uyarıda bulundu.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Ağırtaş, “Unutmayalım ki kuduz, önlenebilir bir hastalıktır. Hayvanlarımızı her yıl aşılayarak sadece onları değil, kendimizi ve toplumu da koruyabiliriz” ifadelerini kullandı. Dünya Sağlık Örgütü’nün 28 Eylül'ü “Dünya Kuduz Günü” olarak ilan etmesinin amacının, kuduz hastalığına karşı farkındalığı artırmak olduğunu belirten Ağırtaş, bu kapsamda toplumda daha fazla bilinç oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —