Memur alımı için geri sayım başladı

Memur alımı için geri sayım başladı

Memur alımı için geri sayım başladı

 

Tarihin en büyük memur alımı

2016 sınavsız memur alımı ne zaman yapılacak? Memur olmak isteyenlere müjde! Tarihin en büyük memur alımı başlıyor. Hangi kurum kaç personel alacak? İşte sınavsız KPSS´siz memur alımı şartları...

SINAVSIZ MEMUR ALIMI

2016 sınavsız memur alımı ne zaman yapılacağını yüzbinlerce vatandaşımız heyecan içinde bekliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyenler müjde! FETÖ darbe girişimi sonrası binlerce kamu görevlisi görevlerinden ihraç edildi. Boşalan kadrolara kamu personel alımı yapılacağı haberleri gündeme oturdu. İstisnai kadrolarda KPSS şartı aranmayacak. Hangi kuruma kaç memur alımı yapılacak? Memur olmak isteyen sizler için sınavsız KPSS´siz memur alımı şartlarını sizler için derledik.

Ayrıntılı açıklama

Özellikle lise mezunu vatandaşlarımızın merakla beklediği memur alımları başlıyor. Yüzbinlerce kişi için umut olan sınavsız memur alımı ile ilgili tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz. Vatandaşlarımız çalışma şartları sebebiyle memur olmak için can atıyor. Yüzbinler kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak için bir sürü sınava tabi tutuluyordu. Yapılan açıklama ile Anayasa´nın 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan bölüme göre, istisnai kadrolara KPSS şartı aranmadan memur alımı yapılabileceği belirtildi. Merak ettiğiniz sınavsız KPSS´siz memur alımı şartları ve ayrıntılarını sizin için hazırladık.

EN BÜYÜK MEMUR ALIMI

FETÖ´nün darbe girişiminden sonra on binlerce asker, memur ve polis açığa alındı. Kamu kurumlarında boşalan kadrolar tarihin en büyük memur alımının da yolunu açtı. Tasfiyeler tamamlandığında memur açığının 100 bini bulması bekleniyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri, MEB ve diğer kamu kuruluşlarından on binlerce örgüt üyesi ihraç edildi. Boşalan kadroların tasfiyeler tamamlandığında 100 bini bulması bekleniyor. Boşalan kadroların doldurulabilmesi için kurumlar ilan vermeye başladı. Türkiye´nin dört bir yanından on binlerce polis, öğretmen, asker ve memur alımı için start verildi.

EN AZ LİSE MEZUNU ŞARTI

Bu kurumlara yapılacak olan alımlarla ilgili olarak en az lise mezunu şart aranmaktadır. Bazı Kurumlar alımlarında KPSS şartı arıyorken bazı kurumlar ise KPSS şartı aramıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK, Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ( sözleşmeli personel alım ilanında ) KPSS şartı aramamaktadır. Alım yapacak diğer kurumlar ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu olarak sıralanmaktadır. Bu kurumların ilanlarının başvuru süresi bir çoğunun başlamıştır.

ÖZEL HAREKATA ALINACAK

671 sayılı KHK´da yer alan düzenlemeye göre, lise mezunları arasından polis alımı yapılacak. Adaylar özel harekat birimlerinde istihdam edilecek. Adayların 28 yaşından gün almamış olması ve askerlik terhis tarihlerinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması gerekiyor. Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarından geçen adaylar KPSS şartı aranmaksızın polis meslek eğitim merkezlerine alınacak. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 5 bin sözleşmeli er alımı için ilana çıktı. Adaylar kurumun internet sitesinden bu yılın sonuna kadar başvuru yapılabilecek. Başvuru şartları için TC vatandaşı ve erkek olmak, en az ilköğretim mezunu olmak gerekiyor.

EMNİYETE 12 BİN POLİS

Emniyet Genel Müdürlüğü 9 bini erkek, bin tanesi kadın olmak üzere 10 bin polis memuru alacağını duyurdu. Bu alanda başvuru yapacakların üniversite mezunu olmaları, 2015 veya 2016 KPSS´den birine girmiş ve P3 puan türünden en az 60 almış olmaları gerekiyor. Ön başvurular 19 Ağustos´a kadar Polis Akademisi Başkanlığı´nın internet sitesinden yapılabilecek. Burada yaş şartı ise 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak. Emniyet ayrıca 2 bin komiser yardımcısı alacak. Bu personeller ilk derece amirlik eğitimi aldıktan sonra mezun olup göreve başlayacak. Personelin bin 800´ü erkek 200´ü kadın olacak.

15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN

Fethullahçı Terör Örgütü ve diğer terör örgütleri ile bağlantısı tespit edildiği için görevden atılan öğretmenler yerine Milli Eğitim Bakanlığı ilk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alacağını duyurdu. Bu alımlar sözleşmeli öğretmen alımlarında geçerli olacak. Buna göre alınacak adayların KPSS´den aldığı puanlar dikkate alınacak ve toplam alımın üç katı kadar personel sözlü mülakata çağrılacak. Başarılı olan adaylar görev yerlerine atanacak ve burada 4 sene boyunca tayin kullanamadan kalacak. Sözleşmeli öğretmenler dört seneyi doldurduktan sonra görev yerlerinde iki yıl daha kalmak şartıyla kadro alabilecek.

KAMUYA PERSONEL ALIMI

Darbe girişimi sonrası kamuda açığa alınanların sayısı 70 bine ulaşırken, kamu kurumları yeni personel alımına başladı. Sağlık Bakanlığı, 6 bine yakın sağlık çalışanını FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında açığa alırken, 22 bine yakın yeni alım yapmayı planlıyor. Adalet Bakanlığı cezaevlerinde çalışmak üzere 3 bin 721 sözleşmeli personel ile mühendis, mimar, psikolog, pedagog, sosyal çalışmacı, koruma ve güvenlik görevlisi, hizmetli unvanları için 200 kişilik personel alacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı ayrıca, daha önce bin 200 kişi olarak açıkladığı yeni alınacak hâkim ve savcı adayı sayısını 3 bine çıkardı.

SÖZLÜ SINAVA DA ALINACAKLAR

Kamuya personel alımlarında son 2 yılda yapılan KPSS sonuçları dikkate alınacak. Bu yılki personel alımlarında da 2015 ve 2016 KPSS puanlarına bakılacak. Kamu kurumlarına FETÖ mensuplarının sızmasını önlemek için de personel alımlarında sözlü sınav yapılacak. Her bir kamu kurumu KPSS´nin yanı sıra ayrıca kendi sınavını da yapabilecek.

KPSS ŞARTI ARANMIYOR

Sınavsız Memur Alımı Yapan Kurumlar bulunmaktadır, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan istisnai kadrolara Kpss Şartı aranmadan Memur Alımı yapılabilecek. Memur olarak göreve başlamak isteyen kişilerden yalnızca belirli şartların taşınması istenmektedir.

? Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,

? TBMM Memurlukları,

? Bakan Yardımcılıkları,

? Başbakan Başmüşavirleri,

? Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,

? TOKİ,

? Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,

? Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,

? TUİK, ? AB Bakanlığı Memurlukları,

? Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu,

? Bakanlar Kurulu Sekreterliği,

? Milli Savunma Bakanlığı,

? Özel Kalem Müdürlükleri,

? Vali Kadroları,

? Diyanet,

? MİT,

? Milli Savunma Bakanlığı,

? Anayasa Mahkemesi.

AMBÜLANS ŞOFÖRÜ ALIMI

Sağlık Bakanlığı hizmet alımı yöntemi ile alım yapılacak 3 bin ambulans şoförünün detayları belli oldu. İhale sonucu Yüklenici firma ile İl sağlık Müdürlüğü arasında yapılacak anlaşma neticesinde illerde taşeron ambulans şoförü alınacak. Ambulans şoförü için Acil tıp teknisyeni ve paramedik öncelik sebebi olacaktır. Bunlarda yoksa düz lise mezunlarının başvuruları kabul edilecektir. Araç kullanımı konusunda en az 2 yıl deneyimin aranacağı alımlarda adayların B, C, D, E sınıfı sürücü belgelerinden birine sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca adaylarda son bir yıl içerisinde alınmış psikoteknik raporu istenmektedir. Asgari ücretin yüzde 50 üzeri maaş verilecek.

HİZMET ALIMI YOLUYLA

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan teknik şartname sonucu illerde taşeron ambulans şoförü alımına önümüzdeki günlerde başlanacaktır. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Öncelikle çalışan güvenliği açısından ambulans kazalarının en aza indirilmesi ve önlenmesi için , 112 lerde kadrolu sürücülük yapan ATT´leri ve Paramedikleri ambulansların arka kabininde görevlendirmeyi kararlaştırdı. 2015 yılında maliyece kadrolu ATT ve paramedik alım sayısı düşük olması sebebiyle hizmet alım yoluyla şöför alımı yapılacak.

81 İL MÜDÜRLÜĞÜNE GİTTİ

Alınacak sürücü adayları ASOS ( Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü) üzerinden il sağlık müdürlülüklerinin 07-01-2015 tarihinden itibaren sayıların belirlendiğine başlandığına. Bu hususta her istasyonda en az 5 adet şöför olması ve bunun için il müdürlüklerinin döner sermaye bütçesinden hizmet alımı yapmaları için gerekli iş ve düzenlemeleri yapmalarına başlamaları gereklidir yazısı 81 il´in müdürlüklerine gönderilmiştir. Bu Karara bağlı olarak alınacak personele asgari ücretin %50 üzeri (ortalama1500 TL civarında) maaş verilecek. Yol yemek ve giyecek yardımı alacaklar. Nöbetler 24 saat değil 12 saat tutulacak.

KRİTERLER AÇIKLANDI

Personel adaylarında aranacak özellikler neler?

T.C vatandaşı olmak.

En az lise mezunu olmak.

En az iki yıl sürücülük sektöründe çalıştıklarını belgeleyen adaylar öncelikli tercih sebebi olacak.

ATT, paramedik veya sağlık mezunu adaylara öncelik tercih sebebi olacak.

İlk yardım eğitici eğitim sertifikasına sahip olması.

B-C-D-E sınıfı ehliyetlerden birine sahip olması.

Psikoteknik raporu olması.

Asli kusurlu ve bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazasına karışmamış olmak.

Alkol ve uyuşturucu madde etkisinde olarak araç kullanmaktan dolayı trafik cezası kaydı olmaması.

Belgeler neler?

Adaylardan istenecek belgeler.

Nüfus cüzdanı arkalı-önlü fotokopisi.

Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf.

Savcılıktan son üç ay içinde alınmış sabıka kaydı.

Ehliyet fotokopisi.

İkametgah belgesi.

Okul durumunu gösteren diploma veya denklik belgesi.

Güvenli sürüş teknikleri sertifikası( Yok ise işe başladıktan sonra 6 ay içinde alınabilir)