Tarih: 24.04.2025 19:53

MKE etkinlik yaptı

Facebook Twitter Linked-in

 

ÇOCUKLARA ETKİNLİK

Kırıkkale Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE), Milli Savunma Bakanlığı'nın koordinasyonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında büyük bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, tarihi İmalat-ı Harbiye Müzesi’nde gerçekleştirildi ve yaklaşık 6.000 çocuk ve aileyi ağırladı. "Geçmişin Gücü, Geleceğin Umudu" temasıyla düzenlenen etkinlik, çocuklara yerli ve milli savunma sanayimizin gücünü tanıtmaya yönelik özel bir deneyim sundu. Çocuklar, etkinlik boyunca MKE üretimi olan Dağhan, Boran, E-ZMA ve E-Arazi aracı gibi son teknolojiye sahip ağır silahlar ve platformları yakından görme fırsatı buldu. Aynı zamanda, İmalat-ı Harbiye Müze atmosferinde geçmişin izlerini keşfederken, geleceğin savunma teknolojileriyle tanıştılar.

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Etkinliğe katılanlar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu'nun sergilediği performansla coşkulu anlar yaşarken, kurulan bilgilendirme stantlarında yerli savunma sanayi hakkında detaylı bilgiler edindiler. Etkinliğin en heyecan verici anlarından biri ise, kahraman Türk komandolarının çocuklarla bir araya gelerek onlara ilham vermesi ve unutulmaz anlar yaşatması oldu.

 

TANITIMLAR YAPILDI

Renkli sahne gösterileri, interaktif etkinlikler ve sürpriz hediyelerle dolu olan etkinlikte çocuklar, eğlenerek öğrenme fırsatı buldu. MKE, bu anlamlı etkinlik sayesinde şanlı Türk tarihini, kahraman ordusunu ve yerli savunma sanayisinin ürünlerini genç nesillere tanıtmayı amaçladı. Ayrıca, Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde geliştirilen yerli savunma ürünlerinin tanıtılmasıyla çocukların, gelecekte bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanması hedeflendi. Etkinlik, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlendi. Katılımcılar, hem milli bir bilinç kazandılar hem de bayram coşkusunu doyasıya yaşadılar. MKE’nin düzenlediği bu etkinlik, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, milli değerlerimizle buluşturma yolunda önemli bir adım oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —